FIA president näeks WRC kalendris põnevat uuendust

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean Todt Monte Carlo rallil Sebastien Loebiga
Jean Todt Monte Carlo rallil Sebastien Loebiga Foto: @World / imago/PanoramiC

Rahvusvahelise Autoliidu FIA president Jean Todt avaldas väljaandele Autosport põneva idee: ühte rallit võiks korraldada mitmes riigis.

Viimastel aastatel on mitmed riigid tõstnud pead ning avaldanud soovi MM-rallit korraldada, nende seas ka Eesti. Kõige lähemal on kalendriga liitumisele praegu Keenia Safari ralli ning Jaapani ralli, kuid suure tõenäosusega asendatakse need mõne praegu Euroopas toimuva mõõduvõtuga.

Todt näeb vaimusilmas aga globaalset võistlussarja, selgitas ta Autospordile.

«Tahaksin näha rallisid Euroopas, kust kõik alguse sai, samas tahaksin ka minna igasse maailma nurka, ka Ladina-Ameerikasse ja Aasiasse. Tunnen end halvasti, et meil pole etappi Hiinas - seda küll üritati, aga ebaõnnestunult – Indias, Indoneesias või Tais. Tahaksin naasta Aafrikasse ning Lähis-Itta. Tahaksime seda kõike teha, aga mõistame, et me ei saa korraldada aastas 20 etappi. Nõnda võiksid mõned rallid toimuda mitmes riigis,» sõnas ta.

Todti sõnul aitaks see lahendada Euroopas toimuvate rallide probleeme: juba praegu toimub näiteks Monte Carlo ralli Prantsusmaa ja Monaco pinnal, Rootsi ralli ületab ka Norra riigipiire.

Praegu on MM-kalendris 14 rallit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles