Indrek Kelk: Tartu maratoni rajaolud on suurepärased

Toimetas Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Tartu teatemaratoni start.
Mullune Tartu teatemaratoni start. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

46. Tartu maratoni programm saab avapaugu sel pühapäeval peetavate Tartu teatemaratoni ja avatud raja sõitudega. Otepää-Elva vahelisele trassile on oodata ligikaudu 800 suusasõpra.

Teatemaratonile on end kirja pannud 86 neljaliikmelist võistkonda, avatud raja sõitudele on 7. veebruari seisuga registreerinud 418 suusatajat.

«Lumeolud Tartu maratoni rajal on suurepärased ning kuigi ilmaennustused lubavad nädalavahetuseks väikest sula, on raja põhi sedavõrd tugev, et kindlasti elab maratonirada nädalavahetuseks prognoositavad väikesed plusskraadid üle,» sõnas maratoni peakorraldaja Indrek Kelk.

Seega suure tõenäosusega toimuvad ka Tartu maratoni põhisõidud originaalrajal. Lõpliku otsuse suusapeo formaadi osas langetavad korraldajad uue nädala teisipäeval.

Lisaks tuletavad korraldajad meelde, et selleaastase suusamaratoni põhidistantside ettevalmistustes on arvestatud maksimaalselt 5000 osalejaga. Ehk siis tänase seisuga on vabasid kohti järel vaid natuke üle 200 ning soovitus on huvilistel registreerimist mitte jätta viimasele minutile.

7. Tartu teatemaraton ja Tartu maratoni avatud raja sõidud (63, 31 ja 16 km) toimuvad 10. veebruaril, 46. Tartu maratoni põhisõidud (63 ja 31 km) aga 17. veebruaril. Rohkem infot ja registreerimine SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles