Noored ähvardasid vanadele spordipargis säru teha

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Nöps vanuseklassis M60+ oli Tähtvere spordipargis suusakrossis üks vanimaid võistlejaid. Siin laskub ta raja järseimast nõlvast, millele järgnes slalomisti oskusi nõudev parempööre.
Lembit Nöps vanuseklassis M60+ oli Tähtvere spordipargis suusakrossis üks vanimaid võistlejaid. Siin laskub ta raja järseimast nõlvast, millele järgnes slalomisti oskusi nõudev parempööre. Foto: Ergo Kukk

Aasta tagasi sai Lemeksi suusasarja korraldajaid Tähtvere spordipargis hoiatatud: kui nad edaspidi ka võistluspaigas nüüdisaja muusikat lasevad, siis mina enam starti ei tule. Sest noore põlvkonna närvilised lood panevad pea valutama.

Üleeilsel etapil valitseski varasemast sootuks teine, parem meeleolu. The Banglesi «Walk Like an Egyptian» ja Billy Joeli «Uptown Girl» on just sedasorti 1980ndate rütmikad-tempokad palad, mis annavad spordipargi sprindiringile seatud kilomeetrisel krossirajal õige hoo ja osalustunde.

Omaette küsimus on see, kas tehniliselt nõudlik suusakross sobib ikka igaühele. Klassi M60+ võistleja lausus enne starti muigega, et ei tea, kas üle 40- ja 50-aastastel on üldse soliidne tulla rähklema rajale, mis istub oma hüpete, järskude pöörete ja kükk- asendit nõudvate takistustega pigem kooliealistele. Ehk neile, kel rohkem painduvust ning liigesed kulumata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles