Sildaru vajab maailmameistriks tulemiseks eneseületust (2)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru Park City maailmameistrivõistluste rennisõidu kvalifikatsioonis. 
Kelly Sildaru Park City maailmameistrivõistluste rennisõidu kvalifikatsioonis. Foto: Rick Bowmer/AP

Kelly Sildaru alustab täna oma karjääri esimest täiskasvanute MMi medali jahti. Lisaks maailmameistritiitlile on mängus ka suur summa raha.

Ebaõnne ning Rahvusvahelise Suusaliidu saamatuse tõttu pidi Sildaru ootama koguni seitse päeva, et võistlusnumber lõpuks selga tõmmata ning ametlikult MM-debüüt kirja saada. Big Airi võistluse pidi 16-aastane eestlanna hoopuuduse tõttu vahele jätma ning pargisõidu võistlus jäeti kehvade ilmaolude ja osa koondiste logistikaprobleemide tõttu sootuks ära.

Seega jäi Sildarule ainus võimalus MM-debüüdiks rennisõit. Eesti aja järgi neljapäeva õhtul toimunud kvalifikatsioonivõistlusel teenis Sildaru olümpiavõitja ja 2019. aasta Aspeni X-mängude võitja Cassie Sharpe’i järel teise koha.

Soojendusel lõi Sildarul välja vähene rennikogemus ning ta pani kahel korral külje maha. See on tema puhul väga haruldane. Näiteks X-mängudel ei kukkunud eestlanna mitte ühelgi kolme ala võistluskatsest. Seetõttu alustaski ta oma kvalifikatsiooni esimest katset veidi närviliselt, ent tegi kohtunike silmis üpriski puhta soorituse, teenides 92,00 punkti. Teisel katsel üritas Sildaru hüpetele kõrgust juurde ning haardeid pikemaks saada, kuid punkte see juurde ei toonud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles