Loeb: Rootsi ralli võib olla WRC-kalendri kõige põnevam või põrgulikult keeruline

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanameister Sebastien Loeb Thierry Neuville'i juhendamas..
Vanameister Sebastien Loeb Thierry Neuville'i juhendamas.. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Juba järgmisel nädalavahetusel peetakse Rootsis autoralli MM-sarja teine osavõistlust. Vahepeal ka üle piiri Norra põiklev Rootsi WRC-ralli on ainus kalendrisse kuuluv etapp, mis läbitakse lumel ja jääl. Mullust võitu tuleb kaitsma Thierry Neuville.

Hyundai liider Neuville alustas aastat Monte Carlo rallil saadud teise kohaga. «Monte Carlo oli meie potentsiaalist hea märk ja me ei malda ära oodata, et saaks Rootsis tagasi autosse istuda. Varasemalt on see meile olnud kena etapp. Oleme siin möödunud aastatel suutnud teha võitluslike sooritusi, sealjuures mullu võitnud. See on ralli, mida me ekipaažina naudime,» rääkis Neuville meeskonna pressiteate vahendusel. «Meie auto on siin alati hästi töötanud, mis lubab meil jäistel teedel näidata kiireid aegu ja lumevallide toel piire nihutada. Teame, et meie rivaalid on tugevad nagu igal rallil, nii et peame keskenduma iseendale ja andma endast parima.»

Neuville’i adjutandid on Rootsis Andreas Mikkelsen («Naastrehvidega neil katsetel sõitmine on ilmeline tunne, justkui hõljuksid.») ja Sebastien Loeb. Prantslasest sai 2004. aastal esimene väljastpoolt Soomet või Rootsit tulnud piloot, kes suutnud Rootsi ralli võita.

Monte Carlo rallil oma Hyundai debüüdil neljanda koha saanud Loeb peab Rootsit hoopis teistsuguseks väljakutseks: «See võib olla hooaja kõige põnevam ralli, kui teed on jääs, tingimused head ja päike paistab, aga võib olla ka põrgulikult keeruline, kui lumi sulab ja vihma sajab. Nii et mõistagi loodame häid tingimusi.»

Viimati võistles Loeb Rootsi rallil 2013. aastal, kui lõpetas Sebastien Ogier’ järel teisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles