Klæbo näitas Lahtis sprindi maailmameistrile selga

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Høsflot Klæbo ja Federico Pellegrino.
Johannes Høsflot Klæbo ja Federico Pellegrino. Foto: MARKKU OJALA / EPA

Soomes Lahtis toimunud murdmaasuusatamise MK-etapil läksid võidud Norrasse. Meeste vabatehnikasprindi võitis Johannes Høsflot Klæbo, naistest triumfeeris Maiken Caspersen Falla.

Meeste finaalis ületas teisena finišijoone valitsev sprindi maailmameister Federico Pellegrino (+0,30), kolmas oli norralane Finn Haagen Krogh (+0,61). Neljandaks tuli Eirik Brandsdal (+1,31), viies oli Emil Iversen (+1,75) ning kuues Gleb Retivõhh (+2,08).

Eestlastest olid täna stardis Raido Ränkel, kes sai 42. koha, ning Marko Kilp, kes oli 63. Kokku osales Lahti sprindis 68 sportlast. 

Meeste sprindi MK-sarjas on liider 504 punktiga Klæbo. Pellegrinol on punkte 344 ning Brandsdalil 319.

Naistest teenis Falla järel teise koha ameeriklanna Sophie Caldwell (+0,11), kolmas oli rootslanna Maja Dahlqvist (+0,37). Esimesena jäi poodiumilt välja sakslanna Sandra Ringwald (+0,46), viies oli norralanna Mari Eide (+0,75) ning kuues samuti norralanna Tiril Udnes Weng (+0,94).

Naiste MK-sarja sprindiarvestuses on liider 426 punktiga Stina Nilsson. Fallal on punkte 363 ning Dahlqvistil 340. Sel hooajal on nii mehed kui naised sõitnud kaheksa sprinti. Sel hooajal on kavas veel neli sprinti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles