Postimehe video: endine koondise esisprinter Kümmel: sooritus oli vastavalt treenitusele

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2017. aasta augustis tippspordiga lõpparve teinud murdmaasuusataja Peeter Kümmel osales täna Borealis/PSJJ võistkonna (Peeter Kümmel, Timo Simonlatser, Jaanus Laidvee, Priit Pullerits) ridades Tartu maratoni programmi kuuluval 12+20+14,6+16,4 km pikkusel Tartu teatemaratonil.

«Sooritus oli vastavalt treenitusele,» naeris ta ning lisas, et on võrreldes tippsordikarjääriga tunduvalt vähem harjutanud, kuid jäi üldiselt oma sõidukiirusega rahule. «Osalejaid oli palju ning eesmises grupis, kus ma sõitsin, oli päris hea üksmeel. Päris hea oli sõita,» sõnas Kümmel rahulolevat ning saatis kiidusõnad samuti avavahetust sõitnud Andreas Baumi (Team Horeca Service 1), Eno Vahtra (Stihl) ja Allar Soo (Areal Team) suunas. Seejuures kaotas ta 22-aastasele laskesuusataja Hans-Kristjan Rootalule 1.51.

Ehkki 12 kilomeetri pikkust distantsi ei saa kaugeltki sprindisõiduks nimetada, siis sportlaskarjääri jooksul parimal juhul 2011. aastal Oslo MMil vabatehnikasprindis kuuenda koha saavutanud 36-aastane Kümmel sõitis just avavahetust, mis oli neljast distantsist lühim. Ta avaldas, et meeskonnakaaslastega paika pandud sõjaplaani järgi sobib endine sprinter avavahetusse kui valatult kodurajaeelise tõttu.

Oma vahetuse järjekorras kolmandana Hans-Kristen Rootalu (Laskesuusatajad) ja Andreas Baumi (Team Horeca Service 1) järel Timo Simonlatserile üle andnud Kümmeli viimane võistluspingutus pärines seejuures mulluselt Tartu teatemaratonilt, kui ta sõitis viimast vahetust.

Viimaks sai oma vanuseklassis M35 päeva parimat aega (33.57) näidanud Kümmeli võistkond 88 tiimi konkurentsis seitsmenda koha, kaotades üldvõidu noppinud võistkonnale Laskesuusatajad (Hans-Kristen Rootali, Kristo Siimer, Marten Aolaid, Jüri Uha) 22 minuti ja 27 sekundiga.

Kõik Tartu teatemaratoni tulemused on nähtavad SIIN.

46. Tartu maratoni põhisõidud (63 ja 31 km) on kavas 17. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles