MMil napilt esitosinast välja jäänud Alusalu: eesmärk oli poodium (1)

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Alusalu mullu maailmameistrivõistlustel.
Saskia Alusalu mullu maailmameistrivõistlustel. Foto: Christian Einecke / imago/CEPix

Eesti 2018. aasta naissportlane, kiiruisutaja Saskia Alusalu sai Inzellis peetaval MMil ühisstardiga sõidus 13. koha. Eestlanna teenis seejuures ka sprindipunkti.

Mullu Eesti Vabariigi sünnipäeval olümpiamängudel kiiruisutamise ühisstardis neljanda koha saanud Alusalu ründas esimeses vahefinišis ning teenis ühe punkti. Seejärel jäi eestlanna konkurentide tegemisi jälgima. Kokkuvõttes sai Alusalu ajaga 8.36,280 13. koha. 

«Loomulikult ma tahtsin paremat tulemust teha, aga tegelikult MMi 13. koht ei ole just kõige hullem. Eks ootused olid ilmselgelt siiski kõrgemaks seatud,» lausus Alusalu Postimehele pärast võistlust.

«Tänase seisuga mul finišisprindiks kiirust pole, mille tõttu võtsin plaaniks otsida võimalusi äraminekuks võistluse teises pooles. Siis on küll keerulisem ära minna, aga eesmärk oli täna poodium ja selleks tuli võtta suurem risk mitte lihtsalt punktide peale sõitma minna,» rääkis Alusalu tänasest taktikast.

«Lõpus on raskem ära minna, sest sõidu kiirus on siis veelgi suurem. Tänane sõit oli üldse kiire, tempo oli koguaeg üleval. Selle tõttu oli väga keeruline tekitada sellist kiiruse vahet, et tekiks võimalus eest ära minna .Pärast esimest vahefinišit üritasin seda ja mingi vahe isegi korraks tekkis, aga see võeti kiiresti kinni tagasi,» lausus Alusalu.

Alusalu on varasemalt palju aega just Inzellis treeninud, kuid MMil kodurajast suurt eelist polnud: «Ikka on hea, kui on tuttav jää, aga tiitlivõistlusteks muudetakse jääd alati, üritatakse seda kiiremaks muuta. Selle tõttu väga suurt eelist ei olnud.»

Maailmameistriks tuli hollandlanna, Pyeongchangis Alusalu ees pronksmedali teeninud Irene Schouten (8.27,840). Hõbemedali teenis Kanadat esindav Ivanie Blondin (8.28,460) ja pronksmedali venelanna Elizaveta Kazelina (8.29,290).

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles