Tõnis Sildaru: on sul raha rohkem või vähem, võimalused taseme tõstmiseks tuleks niikuinii leida (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis ja Kelly Sildaru
Tõnis ja Kelly Sildaru Foto: Tairo Lutter / Postimees

Park City maailmameistrivõistlustel esimest korda rennisõidus maailmameistriks tulnud Kelly Sildaru tõusis nüüd Eesti spordisüsteemis taseme A+ sportlaseks, mis tähendab varasemast suuremat toetust Eesti Olümpiakomiteelt.

MM-tiitliga kindlustas Sildaru järgnevaks kaheks aastaks taseme A+ staatuse, mis tähendab 4000 euro suurust kuupalka ning 2200 euro suurust ettevalmistustoetust, treeneri igakuine toetus on 1500 eurot.

MM-kulla eest maksab EOK Sildarule 40 000 euro suuruse preemia ning Tõnis Sildarule 20 000 euro suuruse preemia. Kokku tähendab see Sildarudele kahe aasta jooksul 244 800 euro suurust sissetulekut.

Suurenev toetusraha on Sildarudele suureks abiks ning võib aidata neil tiimi suurendada. «Eks me vaikselt mõtleme ühe abilise peale,» avaldas Tõnis Sildaru, kes moodustab praegu koos poja Henry ja tütre Kellyga kolmeliikmelise meeskonna.

«X-mängude tihe programm näitas, et kolmekesi opereerides läheb väga raskeks. Lisaks tuleb arvestada, et peagi hakkab ka Henry võistlema. Kindlasti vajame ühte abiliiget ning eks me istume pere ja sõpradega maha ja hakkame võimalusi kaaluma,» jätkas ta.

Ning kuigi EOK suurenev toetus on neile tähtis, tulnuks neil oma taseme tõstmiseks võimalusi leida ka ilma EOK rahata. «On sul raha rohkem või vähem, võimalused taseme tõstmiseks tuleks niikuinii leida. Selles spordis on taseme kõrgemaks viimisel kõige olulisem vaimne valmisolek,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles