Blogi ja galerii: PSG astus Meistrite liigas pika sammu veerandfinaali suunas, 19-aastane itaallane vedas Roma võidule

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Meistrite liiga kaheksandikfinaalide avakohtumistes said väärtusliku võidu tulemusega 2:0 Old Traffordil Manchester Unitedi alistanud PSG ja skooriga 2:1 Rooma olümpiastaadionil FC Porto võitnud AS Roma. Loe täpsemalt allolevast blogist!

ManU ja PSG kohtumine algas üsna ettavaatlikult ning ehkki avapoolajal oli näha kõvasti võitluslikkust, mis väljendus eelkõige itaallasest peakohtuniku Daniele Orsato jagatud kollaste kaartide arvus (5), siis väravalukku ei suutnud kumbki meeskond esimese 45 minuti jooksul lahti muukida.

Teisele poolajale tuli aga hoopis aktiivsemalt vastu PSG ning tasu polnud vaja kaua oodata, kui 53. minutil magasid Punaste Kuradite kaitsjad maha PSG keskkaitsja Presnel Kimpembe, kes pääses nurgalöögist ühe puutega löögile ning saatis mänguvahendi David de Gea valvatava värava võrku. Seejuures oli tegu 23-aastase prantslase esimeseks tabamuseks meeste konkurentsis.

Avavärav andis oma kahe ründestaari Neymari ja Edinson Cavanita mänginud Prantsusmaa hiiule veelgi indu juurde ning põhjust rõõmustamiseks oli juba kõigest seitse minutit hiljem, kui 20-aastane PSG ründetuus Kylian Mbappe jooksis ManU kaitseliinist läbi ning realiseeris Angel Di Maria madala tsenderduse väravaks.

Rohkem kohtumises väravaid ei sündinud ning nii lõppes ManU jaoks pikk seeria norralasest peatreeneri Ole Gunnar Solskjaeri käe all, kui saadi senise 12 mängu jooksul kirja alles oma esimene kaotus. Lisaks allajäämisele tabas kodumeeskonda lõpuminutitel veel üks tagasilöök, kui nende poolkaitsja Paul Pogba sai teise kollase kaardi ning peab jätma korduskohtumise Pariisis vahele.

Roomas kerkis kohaliku tippmeeskonna, mulluse poolfinalisti AS Roma kangelaseks aga kõigest 19-aastane poolkaitsja Nicolo Zaniolo, kes skooris FC Porto vastu kahel korral (70. ja 77. minutil) ning kerkis ühtlasi Meistrite liiga ajaloo noorimaks itaallaseks, kes suutnud ühes mängus saada kirja kaks tabamust. Porto siiski kuivale ei jäänud, sest 79. minutil sai jala valgeks Adrian Lopez.

Korduskohtumised vastavalt Pariisis ja Portos on kõnealustes paarides kavas 6. märtsil.

Enne mänge:

Paris Saint-Germaini jalgpalliklubi kolmest ründestaarist on täna Manchester Unitedi vastu mänguvalmis vaid noor Kylian Mbappe. Neymar ja Edison Cavani vigastuste tõttu Unitedi lekkivat kaitseliini läbistada ei saa.

Kui PSG Meistrite liiga kaheksandikfinaalide loosis endale vastaseks Manchester Unitedi tõmbas, võisid klubijuhid rõõmust käsi kokku lüüa – Jose Mourinho all mõõnanud United oli ründes hambutu ja kaitses lohakas. Kõik eksperdid ennustasid prantslaste edu.

Päev pärast loosimist andis United Mourinhole hundipassi ja viimased kaks kuud on halastamatu hooga toimunud areng: 11 matšist on võidetud 10, viigistatud üks. Kaitseliin on jätkuvalt murekoht, kuid klubi legendi Ole Gunnar Solskjæri juhendamisel on rünnakul leitud loovus, mida Mourinho omal ajal ei lubanud. See tähendab väravaid, vastase survestamist ründemängijate poolt ja seega ka väiksemat koormust (loe: eksimisvõimalusi) kaitseliinile.

Meistrite liiga graafika.
Meistrite liiga graafika. Foto: GRAPHIC NEWS

Prantsusmaa meistrivõistlusi ülivõimsalt domineerivat PSGd võiks siiski pidada paari favoriidiks, kui nad jookseksid täna Old Traffordil väljakule täisjõus. Kuid maailma kalleim jalgpallur Neymar on vigane ning viimases liigamängus Bordeaux’ga tegi väravat lüües oma säärele liiga ka Cavani.

«Meil ei ole Edile varuvarianti. Meil ei ole Neymarile varuvarianti,» ahastas pärast matši peatreener Thomas Tuchel. «Me ei vaata enam mitte plaan B, vaid plaan D suunas.» Plaan C olnuks Timothy Weah, aga 18-aastane ameeriklane laenati jaanuari algul, enne tähtede vigastusi, Glasgow Celticusse.

Paremkaitsja Thomas Meunier on lisaks peapõrutusega audis ja kuigi Tucheli neljas murekoht, keskväljamaestro Marco Verratti naasis Bordeaux’ vastu kahenädalaselt vigastuspausilt ja sai kaasa lüüa 60 minutit, on tema teravuse kohal küsimärk.

Unitedil on samas väljakule panna imelises hoos ründekvartett: dirigent Paul Pogba juhtimisel annavad täna õhtul etenduse Jesse Lingard, Anthony Martial ja Marcus Rashford. Pariislastel on närveerimiseks põhjust.

Roma tahab värava puhtana hoida

Roma läheb täna väljakule eesmärgiga hoida enda värav puhas, sest võõrsil värava hind on Meistrite liiga väljalangemismängudes peatreener Eusebio Di Francesco sõnul väga kõrge.

Eelmisel aastal jõudis Roma Meistrite liigas poolfinaali, kuid tänavune hooaeg koduliigas on nende poolt mannetu. Seria A-s hoitakse alles kuuendat koha, jäädes liider Juventusest maha koguni 25 punktiga. «Meil on hea võimalus tuua tagasi vajalik entusiasm,» andis Di Francesco mõista, et edu Meistrite liigas aitaks meeskonda ka Itaalia kõrgliigas.

Porto peatreeneri Sergio Conceicao, kes on juhendanud Roma rivaali Laziot, sõnul ootab meeskonda ees raske väljakutse. «Mulle makstakse palka probleemide lahendamise eest. Roma staadion toob mulle meelde head mälestused. Siia naasta on emotsionaalne, kuid ma pean keskenduma praegusele mängule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles