Jaapani noorel ujumislootusel diagnoositi verevähk

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rikako Ikee mullustel Aasia mängudel, kus ta võitis kokku kuus kulda.
Rikako Ikee mullustel Aasia mängudel, kus ta võitis kokku kuus kulda. Foto: ATHIT PERAWONGMETHA / REUTERS

«Ma ei suuda seda endiselt uskuda!» ütles vaid 18-aastane Jaapani naisujuja Rikako Ikee pärast seda kui oma halva enesetunde põhjuse teada sai.

Ikee hakkas end halvasti tundma pärast kolme nädala pikkust Austraalia treeninglaagrit ning kurtis oma murest arstile. Mitte miski ei osanud teda aga ette valmistada sedavõrd karmiks diagnoosiks.

«Ma ei suuda seda endiselt uskuda! See on täiesti segane olukord,» ütles Ikee täna Instagrami vahendusel, kuid avaldas lootust, et ehk suudab õige ravi tema seisundit siiski parandada.

Sportlikus mõttes on Ikee seisund igatahes karmimast karmim, sest ravist tingitud pausi tõttu jäävad tal vahele nii tulevase olümpia katsevõistlused kui ka kevadel Lõuna-Koreas peetav ujumise MM. Kõiki asjaolusid arvestades võib seega praegu öelda, et Ikee pääseb järgmisel aastal kodusel Tokio OM-i starti vaid tõelise ime korral. Olukorrale lisab pinget seegi, et Jaapan on juba praegu Ikeed kui üht oma medalilootust rohkelt kõikvõimalikes olümpiat reklaamivates reklaamides kasutanud.

Rikako Ikee tõusis kodumaal supertäheks pärast mulluseid Aasia mänge, kus ta võitis lausa kuus kulda. MMi-tasel on Ikeel ette näidata kolm lühiraja pronksi aastast 2016, mil ta oli vaid 16-aastane. Samal aastal debüteeris ta ka olümpial, kus parimaks saavutuseks jäi 100m liblikujumise tubli kuues koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles