Galerii: Mercedes tutvustas sarnase välimuse, aga uue sisuga hõbenoolt

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mercedese vormel 1 meeskond esitles täna oma uut W10 nime kandvat mudelit. Maailmameister Lewis Hamiltoni sõiduvahendi välimus on jäänud senisega üsna sarnaseks.

Varem oli Mercedes sotsiaalmeedias tekitanud elevust postitusega «Hõbedane on selline viimast hooaega…». Kuid nüüd esitletud masina võib rahumeeli jätkuvalt hõbenooleks ristida, millele annab lisavärvi peasponsor Petronase türkiissinine toon. Tõsi, tumedat tooni võib disainielementides kohata varasemast rohkem.

Sama on nii konstruktorite kui sõitjate arvestuses tiitlit kaitsma asuva meeskonna koosseis: britist viiekordne maailmameister Lewis Hamilton ja soomlane Valtteri Bottas.

Tiimi tehniline direktor James Allison sõnas esitlusel, et täna katte alt väljunud autot hakati valmistama juba 2017. aasta keskel. «Juba siis pidasime esimesi arutlusi auto kuju, jõuallika muutuste ja muu projektis olulise osas. Seejärel tegime plaanid 2018. aasta hooajaks ressursside jagamise ja auto arendamise vahel,» selgitas Allison.

Ta ei salanud, et mullune edukas hooaeg ja Hamiltoni varakult kindlustatud MM-tiitel tuli arendustööle ainult kasuks. Allison lisas, et mootorid on mullusega võrreldes sarnased, kuid aerodünaamikas on olulised uuendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles