PM Rootsis. Tänak: kindlasti tuleb mõnel katsel nii jääd, lund kui kruusa

Kris Ilves, Torsby
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak eelmise aasta Rootsi rallil.
Ott Tänak eelmise aasta Rootsi rallil. Foto: FREDRIK KARLSSON / imago/Bildbyran

Toyota rallisõitja Ott Tänak rääkis Rootsi ralli eel Postimehele, et Rootsi teedel valitsevad tingimused on praegu täitsa korralikud ning võrreldes eelmise aastaga võiks neil lihtsam olla.

Eelmise aasta Rootsi ralli kujunes Tänakule keeruliseks, sest lumistel teedel pidi just tema teistele teed puhastama. Sel aastal on olud paremad. «Olud on mõistlikumad ja lihtsamad kui eelmisel aastal. Sadu me hetkel ei oota ja legendi koostades olid teed väga jäised. Kui olud samasuguseks jäävad, võiks meil lihtsam olla. Aga eest startida on teisel ringil niikuinii keeruline,» tõdes Tänak.

Paljud sõitjad kardavad, et soojade ilmadega tuleb teedele üha rohkem kruusa, mis teeb sõitmise keerulisemaks. «Sellisel juhul tuleb sellistel teedel sõita. Montes sõidame ka väga erinevates oludes. Kindlasti tuleb nii jääd, lund kui kruusa mõne katse peal omajagu.»

Võrreldes eelmise aasta Rootsi ralliga on Toyota auto arenduses teinud suure sammu edasi. Samas näiteks võrreldes mulluse Austraalia ralliga on auto sisuliselt sama. «Muudatused hakkavad tulema järgmiste rallidega,» ütles Tänak.

Eestlase eesmärk on Rootsis hästi esineda ja konkurentsis olla. «Reedel on keerulisem teine ring. Loodetavasti esimesel ringil suudame hästi sõita. Kindlasti on reede õhtul oluline olla heal positsioonil, sest laupäeval ees sõita on keerulisem kui reedel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles