PM Rootsis. Rekordimees Latvala avaldas, mis teda jätkuvalt pingutama paneb

Kris Ilves, Torsby
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Jari-Matti Latvalast saab eeloleval autoralli MM-etapil Rootsis kõigi aegade kogenuim rallisõitja. Ta tuleb kõige kõrgemal tasemel starti 197. korda, millega möödub kahekordsest maailmameistrist Carlos Sainzist.

33-aastasele soomlasele on eesootav ralli kahtlemata emotsionaalne, sest mõnevõrra sümboolselt teenis ta 11 aasta eest karjääri esimese etapivõidu just Rootsis. Nüüd on neid kogunenud 18, neist suisa neli Rootsis.

Latvala sai kolmapäeval Torsby rallipargis tohutu tähelepanu osaliseks. Mõistagi olid pilgud ka Ott Tänakul ja Marcus Grönholmil, aga Latvala oli siiski number üks. Tema karjäärist ja etapivõitudest pandi kokku videoklipp, mida soomlane jälgis esireast. Lisaks sai Latvala klaaskujust meene.

Seejärel sai päevakangelane mikrofoni.

«Ma olen saavutanud väga palju. Ma võitsin siin oma esimese etapi, olen olnud sarja üldarvestuses teine ja aidanud oma meeskonnad maailmameistritiitlini,» loetles Latvala ilusaid hetki, kuid vihjas, et ei saa oma karjääriga sajaprotsendiliselt rahul olla. «Mul puudub sõitjate maailmameistritiitel. See paneb mind pingutama ja selle nimel ma siin karussellis tiirlen,» lisas ta.

Latvala on autoralli MM-sarjas sõitjate üldarvestuses saavutanud teise koha kolm korda – aastatel 2010 (Fordiga), 2014 ja 2015 (mõlemal puhul Volkswageniga). Etapivõite on tal kirjas 18, poodiumikohti 65 ja katsevõite 518. Numbrid, mis suure tõenäosusega peagi kasvavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles