PM Rootsis. Vanameister Grönholm: keeruline on kiiresti sõita

Kris Ilves, Torsby
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcus Grönholm.
Marcus Grönholm. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Kahekordne maailmameister ja viiekordne Rootsi ralli tšempion, 51-aastane Marcus Grönholm osaleb tänavu Toyota Yaris WRC masinaga oma lõbuks Rootsi rallil.

Vanade aegade mälestuseks hea sõbra Tommi Mäkineni laenatud WRC auto rooli istunud soomlase testikatse ebaõnnestus. Ta leppis alles 18. kohaga, kaotades ligi 7 km pikkusel katsel parimale, belglasele Thierry Neuville’ile (Hyundai) enam kui kümne sekundiga. Sealjuures jäi ta alla ka paljudele WRC2 autodele.

«Väga keeruline on leida rütmi. Testikatse aeg polnud hea, tunne polnud hea. Rootsi ralli eelsed testid Soomes olid aga väga head,» lausus Grönholm, kellel on Toyota Yarisega kirjas umbes 280 testikilomeetrit.

Vanameister jätkas: «Aga nüüd, kui on vaja kiiresti sõita, siis tulevad probleemid välja. Ma pole seda ju üheksa aastat teinud, see pole minu jaoks lihtne. Pidurdasin palju valedes kohtades, mis ei ole normaalne, aga proovin ennast parandada.»

Muuhulgas kinnitas 2000. ja 2002. aasta maailmameister Grönholm, et Rootsi ralli (lõbu)projekt on ühekordne, sest sel ega ka järgmisel aastal ta säärast ettevõtmist ei plaani. Tänavust rallit kavatseb ta nautida, lõppkoht pole oluline, kuigi loodab jõuda esikümnesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles