Koreade olümpiaplaan sai tõsise tagasilöögi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea olümpiadelegatsioon
Põhja-Korea olümpiadelegatsioon Foto: Thomas Lovelock / AP

Põhja-Korea ja Lõuna-Korea plaan kandideerida 2032. aasta suveolümpiamängude korraldajaks sai tõsise tagasilöögi, sest Põhja-Korea pole täitnud Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) poolt määratud kohustusi, vahendab AFP.

Põhja- ja Lõuna-Korea sõlmisid 2018. aastal kokkuleppe asuda koos kandideerima 2032. aasta suveolümpiamängude korraldajaks. Lõuna-Korea spordiministri Do Jong-hwani sõnul aitaks ühiskandidatuur maandada poolsaarel valitsevaid pingeid ja heaks näiteks sellele oli Põhja-Korea osalemine 2018. aastal Pyeongchangis peetud taliolümpiamängudel.

Üsna sürreaalsele plaanile tahab veto panna aga WADA, kelle sõnul pole Põhja-Korea siiani saanud tööle oma dopinguvõitluse plaani, pole täitnud WADA koodi ning on seejuures olnud igasuguse antidopingu tegevuse suhtes passiivne ja WADA kirju ignoreerinud.

Kui säärane teguviis – õigemini, tegevusetus – jätkub, on ohus ka Põhja-Korea sportlased, sest WADA koodi eiramine tähendaks automaatset võistluskeeldu.

Probleemile üritatakse leida lahendus juba reedel, kui Lausanne’is toimub Rahvusvahelise Olümpiakomitee peakorteris koosolek, kuhu on kutsutud nii Lõuna-Korea kui Põhja-Korea esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles