Pöörane! Eesti laskesuusaneiud tegid taas ajalugu (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Jarek Jõepera

Juba Kanadas Canmore'is peetud MK-etapil head minekut näidanud Eesti laskesuusaneiud jätkasid head esitust USA-s, kui Utah MK-etapil jõudsid kolm naist MK-punktikohale. Tuuli Tomingas tegi karjääri parima sõidu ja oli ühe möödalasu juures 14., samuti korra eksinud Johanna Talihärm 29. ning Regina Oja 37.

Tomingas on jõudnud karjääri jooksul nüüdseks neli korda MK-punktidele ning kõik sellel hooajal - Ruhpoldingus oli ta sprindidistantsil 31., Canmore'i MK-etapil individuaalvõistlusel 38. ja Antholzi sprindietapil 39.

Kolm eestlannat pole kunagi laskesuusatamise MK-sarjas ühel etapil korraga punktikohale jõudnud, seejuures viimati jõudis Eesti naislaskesuusataja 15 parema sekka hooajal 2010/2011, kui Eveli Saue oli Anterselvas kaheksas. 

MK-etapi võitnud norralannale Marte Olsbu Roeiselandile kaotas Tomingas +1.13,3, Talihärm +1.44,8 ja Oja +2.10,1.

Teisena lõpetas ühe möödalasu teinud soomlanna Kaisa Mäkäräinen, kolmas oli tiirud puhtalt läbinud sakslanna Franziska Hildebrand. 

«Ei oleks osanud sellist tulemust isegi loota,» tõdes koondise peatreener Indrek Tobreluts. «Tuuli võtab asja julgelt ette, ta on positiivselt meelestatud ja tunneb end hästi. Ta on sel hooajal olnud super,» jätkas peatreener.

Kiitust said ka teised koondislased: «Naised on teinud väga eduka aasta. Rahvuste karikas asume 16. kohal. Hästi tähtis on olla 17 parema hulgas, et saaks MK-etappidele neli kohta. Praegu liigume õigel kursil.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles