PM Rootsis. Grönholm: Tänak või Neuville tuleb maailmameistriks

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcus Grönholm näeb Ott Tänakus ja Thierry Neuville’is maailmameistri väärilist sisu. FOTO: Hyundai Motorsport
Marcus Grönholm näeb Ott Tänakus ja Thierry Neuville’is maailmameistri väärilist sisu. FOTO: Hyundai Motorsport Foto: Hyundai Motorsport

Eesti või Belgia – kumb riik saab autoralli maailmameistri? Ott Tänak või Thierry Neuville – kumb mees lõpetab prantslaste valitsemisaja? Kas see üldse juhtub? Ja kui juhtub, siis millal? Soome rallilegend Marcus Grönholm arvab, et äkki juba tänavu.

Käesoleval sajandil on autoralli maailmameistriks kroonitud vaid viis sõitjat: soomlane Marcus Grönholm (2000, 2002), britt Richard Burns (2001), norralane Petter Solberg (2003) ning prantslased Sebastien Loeb (2004–2012) ja Sebastien Ogier (2013–2018).

Jah, prantslased on saanud ihaldatud auhinnaga eputada 15 (!) aastat järjest. Loebi hiilgeaegadel jõudsid Grönholm ja teine soomlane Mikko Hirvonen talle mitmel puhul ohtlikult lähedale, kuid kõigi aegade edukaim rallipiloot jäi siiski alistamatuks. Sama stsenaarium on kordumas Ogier’ga – Tänak ja Neuville ihuvad meistritiitlile hammast, aga nüüdseks kuuekordset meistrit pole nad suutnud kukutada. «See on uskumatu, et pärast minu teist tiitlit on võitnud ainult kolm sõitjat,» lausus vanameister Grönholm.

Erakordselt kiire Tänak

51-aastane Grönholm on üpris veendunud, et järgmine mitteprantslasest maailmameister on Tänak või Neuville. Ja võib-olla juba tänavu. Kuigi Jari-Matti Latvala vihjas enne Rootsi ralli algust, et ta pingutab endiselt meistritiitli nimel, Grönholm oma kaasmaalasel erilist šanssi ei näe. Ta andis salamisi mõista, et pigem võib tiitliheitlusesse sekkuda põhjaiirlane Kris Meeke, aga soosikud on siiski teised mehed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles