USAs kasvanud ambitsioonikas vasaraheitja hakkab esindama Eesti koondist

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adam Kelly.
Adam Kelly. Foto: Beverly Schaefer/goprincetontigers.com

21-aastane Eesti juurtega, ent USAs üles kasvanud vasaraheitja Adam Kelly saab alates eelolevast suvest võistelda Eesti koondise eest.

Kelly on esindanud USA noortekoondist ja sai 2016. aasta U20 MMil 8. koha. Tema isiklik rekord on vasaraheites 71.92.

Eesti eest saab ta võistelda alates 23. juulist. Kelly avaldas ise soovi Eesti lipu alla tulla ning võttis Eesti Kergejõustikuliiduga ühendust. Esimene kontakt Eesti alaliiduga tekkis möödunud suvel, kui Adam Kelly noorem õde, 17-aastane Annika Emily Kelly osales Eesti noortekoondisega Argentinas noorte olümpiamängudel, vahendab Kergejõustikuliit.

EKJLi saavutsspordi juhi Kristel Berendseni sõnul on tegu perspektiivika sportlasega, kes näitas ise üles suurt huvi, et Eestit esindada. «Esimene kontakt tekkis Buenos Aireses, kui Annika rääkis temast meie presidendile Erich Teigamägile. Seejärel kirjutas Adam ise meile ja mina hakkasin Rahvusvahelisest Kergejõustikuliidust (IAAF) uurima, kuidas edasi toimida, sest sellist juhtumit pole meil varem olnud,» rääkis Berendsen.

«Protsess oli üsna keeruline, aga Adam oli ise väga suureks abiks ja asjaajamist lihtsustas asjaolu, et tal on sünnijärgselt Eesti pass olemas. Nüüd paar päeva tagasi saime IAAFist vastuse ja suvel saab ta võistlema hakata. Kahtlemata on tegu perspektiivika ja ambitsioonika sportlasega, kes on suvehooajal sihiks võtnud ka Doha maailmameistrivõistluste normi,» lisas Berendsen.

Kelly'de ema on eestlanna, isa ameeriklane. Suveti on Adam ja Annika Emily käinud Eestis, kus elab nende vanaema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles