PM Rootsis. Tänak: täna pidime ellu jääma, homme on ausam päev

Kris Ilves, Torsby
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Rootsi rallil
Ott Tänak Rootsi rallil Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Ott Tänak lõpetas Rootsi ralli reedese võistluspäeva teisena. Viimasele katsele kolmandana läinud Tänak kerkis mööda lumevalli kinni jäänud tiimikaaslasest Jari-Matti Latvalast ning napilt kahe sekundiga jäi tema ette Teemu Suninen.

«Teemu on suurepäraselt hakkama saanud ja ta on terve päeva väga tugev olnud. Tundub, et M-Sport on korralikult kiirust kogunud ja nad on kanged konkurendid,» rääkis Tänak rivaalide kohta. «Väga kahju, et Jari seisma jäi, sest meeskonnana olime väga tugevat tulemust tegemas. Aga selline ralli juba kord on – see viimane katse polnud üldse lõbus oma sügava lume ja rehvidest ära tulnud naastudega. Mul endalgi oli seal paar hetke.»

Toyota liidri sõnul peeti täna justkui kaks erinevat võistlust. «Hommik oli nagu Rootsi ralli – tõsiselt nauditav. Pärastlõunal oli hoopis teine võistlus – korralik kannatamine, nautimisest polnud juttugi, tuli lihtsalt vaeva näha, et ellu jääda ja päev lõpetada. Aga tingimused olid harilikud, sest siin on teisel läbimisel ikka nii.»

Laupäev peaks tulema kui mitte lihtsam, siis vähemalt võrdsem. «Homme peaksime olema võrreldes teistega ausamas seisus. Täna olime varakult teel ja pidime võitlema meestega kaugel selja taga. Katsete teisel läbimisel oli enam-vähem võimatu nii võidelda. Homme on kõigil tingimused võrdsemad ja peaks olema ausam,» on Tänak valmis lahinguks ralli võidule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles