Tokyo OMi kulutused kasvavad massiliselt, aga eelarve püsib paigas

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani ajakirjanik uudistab OMi sõudekanali ehitust.
Jaapani ajakirjanik uudistab OMi sõudekanali ehitust. Foto: Alessandro Di Ciommo/ZUMAPRESS.com

Tokyo olümpiamängude ava- ja lõputseremoonia lavastamine läheb maksma 27 miljonit eurot rohkem, kui esialgu plaaniti. Tegu on 40-protsendilise lisakuluga, kirjutab AP.

2020 suveolümpiamängude peakorraldaja Toshiro Muto tunnistas täna võistluste korralduskomitee ees, et esialgse 9,1 miljardi jeeni asemel läheb kahe piduliku tseremoonia pidamine maksma 13 miljardit jeeni. Eurodes on need numbrid vastavalt 73 ja 100 miljonit eurot. Tseremooniate kunstiliseks juhiks on Jaapani teatrilegend Mansai Nomura.

Kuigi etendustele kulub esialgu plaanitust ohtralt rohkem raha, võistluste üldist eelarvet see ei mõjuta. Muto sõnul on 4,8 miljardi euroni küündivas eelarves taoliste ootamatute kulude tarbeks omad read.

Tokyo olümpiamängude rahastus tuleb erasektorist. Jaapani pealinn kulutab aga kokku vähemalt 17 miljardit eurot, et linn spordipeo võõrustamiseks läikima lüüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles