PM Rootsis. Rally Estonia ja WRC juhtide mõtted klapivad. Hulljulge unistus saabki teoks?

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava (paremal) ja Tarmo Hõbe teevad Rootsis olulist taustatööd Rally Estonia homse päeva nimel.
Urmo Aava (paremal) ja Tarmo Hõbe teevad Rootsis olulist taustatööd Rally Estonia homse päeva nimel. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Tänavusel Shell Helix Rally Estonial on WRC-sarja heakskiit, mis tähendab, et Eesti suurim rallispordiüritus toimub nende egiidi ja kaubamärgi all. Sel nädalavahetusel viibivad Rally Estonia korraldajad Urmo Aava ja Tarmo Hõbe Rootsis Torsby rallipargis, kus kohtuvad WRC-sarja tiimide ja juhtidega.

Mullusel Rally Estonial panid neljast WRC meeskonnast auto välja kolm – Toyota, Hyundai ja Citroën –, puudujaks ainsana M-Sport. «Sel aastal on soov saada igast tiimist üks auto starti,» lausus Hõbe. «Kohtusime kõikide meeskondadega. Loomulikult on praegu plaanid esialgsed ja keegi midagi kinnitada ei saa, aga kõigil on siht silme ees – nad teavad, et juulis selline võistlus Eestis toimub. Kohtumiste käigus astusime pika sammu edasi.»

Kõik eelmisel aastal osalenud tiimid ja sõitjad jäid Rally Estoniaga rahule. Üldine suund on Aava sõnul hea, kuid tegelema peab igasuguste detailidega, näiteks: kuidas erinevatele päevadele starditakse, kas järjekorda muudetakse, milliseid hüppeid on vaja juurde ja millised ei ole, kus tuleb keskmist kiirust vähendada. Ja nii edasi. Just korraldajate, tiimide, sõitjate ja promotoorite koostöös säärane projekt sündis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles