PM Rootsis. Mikkelsen Tänakut püüdma ei hakka: kui ta ei eksi, on temaga raske midagi teha

Kris Ilves, Torsby
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Mikkelsen ja Thierry Neuville
Andreas Mikkelsen ja Thierry Neuville Foto: Karli Saul/SCANPIX / Karli Saul

Rootsi rallil laupäeval teiseks tõusnud norralane Andreas Mikkelsen kaotab Ott Tänakule 33,8 sekundiga. Mikkelsen kinnitas Postimehele, et eestlase püüdmine pole eesmärk omaette. «Otiga on raske midagi teha, kui ta just ei eksi.»

Mikkelsen alustas päeva kolmandalt kohalt, kuid tõusis tänu Teemu Sunineni lumevalli sõitmisele teisele kohale. 

«Siin on väga lihtne eksida. Ta jäi ju veel lumme kinni ka. Me kõik surume heade kohtade nimel, nii et selliseid asju juhtub. Muidugi on temast kahju, aga me peame enda tegemistele keskenduma,» sõnas Mikkelsen. «Olime oma kiirusega päeva esimesel katsel rahul, kuid teisel ja kolmandal katsel kaotasime veidi aega. Eks näeme, kas saame seda pärast hoolduspausi teisel läbimisel parandada.»

Ent Tänak pole tõesti püütav? «Me sõidame nii kiiresti kui saame. Toyota on sellistes tingimustes väga-väga kiire ning ma ei usu, et Ott peaks eriliselt suruma. Oleksin poodiumikohaga rahul, kuid tahaksin veidi lihtsalt kiirust parandada,» sõnas Mikkelsen, kelle viimane poodiumikoht pärinebki mulluselt Rootsi rallilt, kui ta sai kolmanda koha.

Mikkelseni lähim jälitaja on praeguse seisuga waleslane Elfyn Evans, kes kaotab norralasele 16,9 sekundiga. Talle aga järgnevad omakorda väikeste vahedega Thierry Neuville, Esapekka Lappi ja Kris Meeke.

«Tahtsime eilset kiirust hoida, kuid hommikused katsed ei läinud kõige paremini. Tunne autos pole kõige hullem, aga olen pettunud, et oleme aega kaotanud. Üritame seda parandada teisel läbimisel,» märkis Evans. «Ma ei kujuta ette milliseks teine läbimine kujuneb, ilmselt veelgi raskemaks kui eile. Selgitame selle välja!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles