Eesti kergejõustiku sisemeistrivõistluste esimesel päeval pakkusid enim põnevust teivashüppajad

Lauri Birkan
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teivashüppaja Eerik Haamer
Teivashüppaja Eerik Haamer Foto: Tairo Lutter / Postimees

Ehkki meie sisekergejõustiku talvise tippsündmuse avapäev jäi oodatust tagasihoidlikumaks, leidus ometi üksikuid hetki, mis väärivad meenutamist. Parima tulemuse eest hoolitses Grete Udras, kes sai kõrgushüppes kirja 1.88. 

Kõige tihedam konkurents valitses täna Tallinna Lasnamäe kergejõustikuhallis meeste teivashüppes, kus viie meetri peal oli veel kõik lahtine. Head minekut näitasid nii mitmevõistlejad Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev)  ja Kristjan Rosenberg (Tallinna SS Kalev) kui ka mullune U18 Euroopa kolmas Eerik Haamer (Tartu Ü. ASK), kes viis veebruari algul Eesti U20 rekordi juba 5.23-ni. Täna piisas talle võiduks 5.15-st. Seejärel ründas Haamer paljulubavalt ka kõrgust 5.25, mis seekord veel ei alistunud. Teise ja kolmanda koha noppisid Rosenberg ja Hausenberg, kes mõlemad ületasid 5.00m, kuid Rosenbergil õnnestus see juba esimesel katsel. Haamer tunnistas, et võistlus kulges tema jaoks seekord veidi rabedalt, aga lõpuks tegi ta siiski oma ära. Konkurents lisas tema sõnul vaid meeldivat pinget. Uus võimalus 5.25 proovida avaneb talle juba Eesti Vabariigi aastapäeval Minskis peetaval Euroopa maavõistlusel.

Naiste kolmikhüppe võitis juba EM-i pääsme kindlustanud Tähti Alver (Nõmme KJK) tulemusega 13.61. Meeste hulgas võimutsesid aga endiselt vanameistrid Jaanus Uudmäe (Audentese SK) 14.87 ja Jaanus Suvi KJK Järvala 14.32. Kolmandaks tulnud Igor Andrejev (Audentese SK) sai kirja 14.12.

Meeldiva üllatuse pakkus naiste kõrgushüppe võitnud Grete Udras, keda jäi sise EM-i normist lahutama vaid kaks sentimeetrit. Võidutulemus 1.88 sündis teisel katsel. Udrase rekord pärineb aga juba kaheksa aasta tagusest ajast ning on nii hea kui 1.92.  

Häid tulemusi sündis lisaks lühemas sprindis, kus meeste 60m jooksus olid parimad: Hausenberg 6,83 (eeljooksus 6,82 - sise EM-i normist jäi puudu neli sajandikku), Henri Sai (SK Altius) 6,84 ning Marek Niit (SK Saare) 6,95.

Naiste 60m jooksus näitasid kiireimat minekut Diana Suumann (Tartu Ü. ASK) 7,50, Karoli Käärt (Audentese SK) 7,64 ning Liisa-Maria Truupõld (Tartu SS Kalev) 7,77.

Meeste kuulitõukes sai meie esinumber Kristo Galeta puudumisel veenva võidu Jander Heil (KJK Sakala) 18.49-ga. Naiste sama ala esinumber Kätlin Piirimäe (Koigi KJK) võitis tulemusega 15.38.

Naiste 1500m jooksus tegi soolojooksu Liina Tšernov SK Jooksupartner, kelle võiduajaks märgiti 4.26,16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles