PM Rootsis. Järveoja: edukas ja muretu rallipäev

Kris Ilves, Torsby
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Järveoja.
Martin Järveoja. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Eesti rallipaar Ott Tänak – Martin Järveoja lähevad Rootsi ralli viimasele võistluspäevale vastu kindlal liidrikohal, edestades lähimaid konkurente ligi minutiga. Järveoja sõnul kulges rallipäev muretult.

«Edukas ja muretu rallipäev. Eks saime seda eile juba teada, et täna mängib stardipositsioon olulist rolli ja saime sellele tõestust. Oluliselt lihtsam oli täna seda tempot kontrollida,» kommenteeris Järveoja.

Kuigi eestlased «kontrollisid tempot», võitsid nad laupäeval toimunud kaheksast kiiruskatsest kolm, seejuures need kõik pärast teeninduspausi. «Ei saa öelda, et hoo maha tõmbasime, sest ega need katsevõidud päris vabahooga ei tule. Sõitsime ikkagi mõistlikult,» lausus kaardilugeja.

Järveoja hinnangul on pühapäevaseks punktikatseks strateegiat veel vara kokku panna – tuleb jälgida, mida teevad konkurendid. «No vaatame, milline on olukord enne punktikatset. Kui Thierry (Neuville) võtab teise koha ja saab ka Power Stage’ilt korralikud punktid, siis meil ei ole ühe punktiga mõtet Mehhikos rivi ette minna,» arvas Järveoja.

Seis enne pühapäevast rallipäeva: 1. Tänak, 2. Mikkelsen +54,5, 2. Lappi +54,5, 4. Neuville +56,8, 5. Evans +1.08,7, 6. Meeke +1.36,5, 7. Loeb +1.38,1, 8. Tidemand +3.08,0.

Pühapäeval on kavas kolm kiiruskatset, neist viimane Powerstage ehk punktikatse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles