PM Rootsis. Teisel kohal asuv Poom: ralli on piisavalt pikk, seda võiks võtta mõistusega

Kris Ilves, Torsby
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsi rallil on enne viimast võistluspäeva JWRC arvestuses kahest eestlasest kõrgemal positsioonil Roland Poom, kes asub suisa teisel kohal. Ebaõnnesõdur Ken Torn paikneb aga kümnendal kohal.

22-aastane Poom pole seni teeninud ühtegi katsevõitu, kuid vältinud eksimusi, sõitnud stabiilselt ja kerkinud sedavõrd heale kohale ka konkurentide ebaõnne tõttu. Kaasmaalasest kolm aastat vanem Torn on aga teinud kaks suurt sõiduviga, neist esimene (ligi 20-minutiline ajakaotus) lükkas ta suurest mängust välja. Küll aga võitis Torn 14. ja 15. kiiruskatse.

JWRC üldseis:

Foto: EWRC

«Põhiline võtmesõna on stabiilsus. Kohe ralli alguses oli näha, et siin saab olema keeruline,» lausus Poom laupäeva õhtul Torsby rallipargis Postimehele. «Need, kes siin varasematel aastatel on sõitnud, teavad, kuidas neid katseid paremini sõita. Sellepärast ma ka ralli alguses ütlesin, et koht esiviisikus on minu jaoks okei. On näha, et konkurendid pingutavad kõvasti ja võib-olla liiga kõvasti. MM-ralli on piisavalt pikk, seda võiks võtta mõistusega,» lisas ta. Vaata kogu intervjuud ülalolevast videost!

Torn oli laupäeva õhtul erinevalt Poomist mõistetavalt pettunud: «Olen paar lolli viga teinud, mis on meile aega kätte maksnud,» tunnistas ta. Ajaliselt suuremat kaotust kommenteeris ta järgmiselt: «Rehvid olid parajalt otsas ja üks hetk auto enam ei keeranud paremasse kurvi ja proovisin küll päästa, aga vall imes endasse ja siis pidime kaevama hakkama.» Vaata kogu intervjuud allolevast videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles