Meeke rikkus Østbergi kübaratriki

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kris Meeke Rootsi rallil.
Kris Meeke Rootsi rallil. Foto: NIKOS MITSOURAS / EPA

Rootsi rallil tegi Colin’s Crestil pikima hüppe Ott Tänaku meeskonnakaaslane Kris Meeke, kelle õhulend Toyota Yarisega maandus 41 meetri peale.

Rootsi rallil on alates 2009. aastast välja antud eriauhinda sellele, kes teeb Colin’s Crestil pikima hüppe. Vargåseni kiiruskatse lõpus asuv hüpe kannab Colin’s Cresti nime 1995. aasta maailmameistri Colin McRae' järgi.

Meeke’i võiduhüpe sündis laupäeva pärastlõunal teisel läbimisel. Ta edestas ühe meetriga Johan Kristoffersoni (VW Polo R5), Jari Huttuneni (Skoda Fabia R5) ning Mads Østbergi (Citroen C3 R5), kes kõik said kirja 40-meetrise õhulennu.

Rootsi rallilt tõi Meeke koju kuuenda koha punktid. «Mul on suur au seda auhinda võita. Aga nagu üks suur Iirimaa filosoof kord kirjutas: «Hüpped on lõbusad, aga kurvides võidetakse rallisid!» Meie lähme Mehhikos võidu järele,» sõnas Meeke.

Eelneval kahel aastal võitis Colin’s Cresti auhinna Østberg, kes sai 2017. aastal kirja 42- ja 2018. aastal samuti 42-meetrise hüppe. Rekordit hoiab enda käes norralane Eyvind Brynildsen, kes hüppas 2016. aastal Ford Fiesta R5-ga 45 meetri kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles