Golfitähtede siredad sääred tulevad avalikuks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiger Woods saab tulevikus vähemalt kohati nautida sama vabadust nagu ta caddie.
Tiger Woods saab tulevikus vähemalt kohati nautida sama vabadust nagu ta caddie. Foto: STUART FRANKLIN/AFP/SCANPIX

Maailma Profigolfiliit PGA võttis oma reeglistikus vastu revolutsioonilise muudatuse: alates sellest nädalast võivad mängijad ametlikel treeningutel ja amatööridega sõuvõistlustel kanda põlvpükse kirjutab ESPN.

Golfaritele lubatud lühikesed püksid peavad ulatuma põlveni, olema korraliku lõikega ja nägema välja viisakad, seisab uues reeglistikus. Võistlustel peavad sportlased jätkuvalt kandma pikki pükse.

Maailma nimekaim golfimängija Tiger Woods on taolist uudist juba ammu oodanud. 2018. aastal rääkis ta võimalikust reeglimuudatusest: «Me mängime kuumimates ilmades. Harilikult reisime me ringi koos päikesega ja paljud võistlused toimuvad suvel. Sellele otsa tulevad talvekuud, kus paljud tüübid lähevad Lõuna-Aafrikasse või Austraaliasse, kus on sel ajal suvi. Lisaks on paljud turniirid täpsel ekvaatori ümber, nii et mängime maailma kõige soojemates kohtades. Oleks kena, kui me tohiks lühikesi pükse kanda. Isegi minu kanajalgadega tahaksin ma neid kanda.»

Varasemate reeglitega olid lühikesed püksid PGA tipptasemel lubatud vaid suurvõistluse, PGA meistrivõistluste treeningutel. Euroopa võistlustel kehtisid lõdvemad reeglid juba 2016. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles