Kui Federer mängib, siis šveitslased kiirabi ei kutsu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Federeri mängu ajal unustavad šveitslased kella vaadata ja meelest lähevad ka tervisemured
Federeri mängu ajal unustavad šveitslased kella vaadata ja meelest lähevad ka tervisemured Foto: Jewel Samad / AFP/Scanpix

Tenniselegendi Roger Federeri mängude ajal vähenevad hädaabikõned Šveitsi linnas Genfis drastiliselt selgub BMC Emergency Medicine`i poolt läbi viidud uuringutest. Seda näitab aastatel 2013-2017 kogutud statistika, teatab tennisworld.com.

Uuringu tulemused näitasid, et Federeri mängu ajal tehakse Genfis 10 protsendi võrra vähem hädaabikõnesid. Kui Federer mängis aga suure slämmi või ATP turniiri finaalis, oli kiirabi kutsumiste arv juba 15 protsenti tavalisest väiksem.

Millega seda seletada? Eksperdid arvasid, et tõenäoliselt lükatakse hädaabikõned edasi või jäetakse üldse tegemata, sest ülioluline on teada saada, kas Federer ikka võidab. Uuringust võis järeldada, et oma iidolite (lisaks Federerile ka Stanislas Wawrinka) tennisematšide ajal tervis šveitslastele täiesti teisejärguline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles