Järelvaadatav: teise kulla võitnud Johaug pidi 19-aastase rootslanna alistamiseks tõsiselt pingutama (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Talialade MMil Austrias Seefeldis oli täna ainsa alana kavas murdmaasuusatamise naiste 10 kilomeetri eraldistardist klassikasõit. Maailmameistriks tuli norralanna Therese Johaug, kellele andis võimsa lahingu 19-aastane rootslanna Frida Karlsson. Johaug edestas teda 12,2 sekundiga. Pronksmedaliheitluses alistas Ingvild Flugstad Östberg 1,4 sekundiga soomlanna Krista Pärmäkoski. Sprindis üllatanud eestlanna Mariel Merlii Pulles kaotas Johaugile +4.14,6 ning oli 55. 

2013 vabatehnikas maailmameistriks kroonitud Johaug jahib täna oma teist eraldistardist sõidu MM-tiitlit, mis teeks temast rekordi kordaja. Kaheksal naisel on seni kaks lühema distantsi eraldistardi kulda, enamat ei kellelgi. Teise ühekordse tšempionina on stardis Charlotte Kalla (2015, vabastiilis).

Kalla on sealjuures naiste 10 km sõidus võitnud tiitlivõistlustelt kokku viis medalit. 2017 MMil ja 2018 OMil tuli leppida vastavalt Marit Bjørgeni ja Ragnhild Haga järel hõbedatega. Tõenäoliselt ei saa rootslanna tänagi Norra võimule vastu.

Viimasest üheksast 10 km sõidu MM-tiitlist on seitse läinud Norra, kaks Soome. Norrakad on kokku võitnud neilt kaheksa kulda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles