Dubai turniiril jätkuvad üllatused

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belinda Bencic alistas eile maailma teise reketi Simona Halepi
Belinda Bencic alistas eile maailma teise reketi Simona Halepi Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Dubais toimuval WTA tenniseturniiril, kus Anett Kontaveit jäi avaringis alla hiinlanna Shuai Zhangile, on kulgenud tõeliselt üllatusterohkelt. Poolfinaaliuksed on lahti murdnud Su-wei Hsieh (Taipei, WTA 31) ja šveitslanna Belinda Bencic (WTA 45).

Vaid 21-aastane Belinda Bencic alistas eilses veerandfinaalis maailma teise reketi rumeenlanna Simona Halepi kolmesetilises võitluses 4:6, 6:4, 6:2.

Bencic, kes poolteist aastat tagasi, 2017.aasta sügisel, pärast mitmeid vigastusi ning randmeoperatsiooni, oli edetabelis neljandas sajas, ütles peale Halepi alistamist: «Olen tagasi. Olen õnnelik. Ei ole lihtne pärast vigastusi tagasi tulla ja kohe poolfinaale ja finaale mängima hakata. Teadsin, et see oli kuskil mu sees peidus. Mul on heameel, et ma lõpuks suutsin seda välja näidata.»

Su-Wei Hsieh on aga valmistanud ühe üllatuse teise järel. Talle pidi alla vanduma nii lätlanna Anastasija Sevastova (WTA 11) kui Saksamaa esinumber Angelique Kerber (WTA 7).  Eile alistas taipeilanna ka maailma 5.reketi tšehhitar Karolina Pliškova kolmes setis ning kindlustas sellega endale koha poolfinaalis. Pääsu eest finaali ootab teda kohtumine teise tšehhitariga Petra Kvitovaga (WTA 4). Belinda Bencic aga võtab poolfinaalis mõõtu ukrainlanna Elina Svitolinaga (WTA 6).

Peaks Su-wei Hsieh turniiri võitma, möödub ta maailma edetabelis Anett Kontaveitist, tõustes oma elu kõrgeimale, 21. positsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles