Eerik Haamer Läheb Minskisse uut rekordit jahtima

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teivashüppaja Eerik Haamer
Teivashüppaja Eerik Haamer Foto: Tairo Lutter / Postimees

25.-26. veebruaril Valgevene pealinnas toimuval U-20 vanuseklassi võistlusel osalevad lisaks Eestile 10 riigi koondised. Eesti on väljas 23 noorsportlasega, nende hulgas ka värske teivashüppe juunioride rekordi omanik Eerik Haamer.

Kui mullu tegi Eesti samal võistlusel kaasa palju väiksema koondisega ja sai riikide arvestuses seitsmenda koha, siis tänavu sõidetakse Valgevenesse täiskoosseisus ning tehakse kaasa kõigil aladel.

Eesti koondise suurimateks lootusteks on meie teivashüppaja Eerik Haamer, kes viis äsja oma isikliku rekordi 5.32-ni. Võrdlusena: eelmine aasta võideti meeste teivashüpe tulemusega 5.10. Haameri järgmiseks sihiks on aga Eesti noorsoo vanuseklassi rekord, mis nii hea kui 5.41 ning seda jagavad Valeri Bukrejev ja Erki Nool. Samad mehed jagavad ka sama vanuseklassi absoluutset rekordit tulemusega 5.45.

Medalimõtetega läheb võistlema ka teivashüppaja Marleen Mülla, kelle isiklik rekord on 3.95. Kõrgeid kohti rihivad ka sprinterid Ken-Mark Minkovski ja Karoli Käärt ning kaugushüppajad Reimo Sepp ja Liisa-Maria Truupõld. Kohal on ka käimise värske Eesti rekordi omanik Jekaterina Mirotvortseva.

Vaata Eesti koondise täielikku koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles