Tarva kossumehi lahutab esiliiga põhiturniiri võidust kukesamm

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RSK Tarvas meeskonna mängijad (valges) rühivad samm sammu haaval hooaja eel püstitatud eesmärgi poole, milleks on Eesti esiliiga korvpalli meistrivõistluste võit ja pääs meistriliigasse.
RSK Tarvas meeskonna mängijad (valges) rühivad samm sammu haaval hooaja eel püstitatud eesmärgi poole, milleks on Eesti esiliiga korvpalli meistrivõistluste võit ja pääs meistriliigasse. Foto: Ain Liiva

Eesti meeste korvpalli meistrivõistlustel olid reedel võidukad nii esiliigas liidriohje hoidev RSK Tarvas kui ka teise liiga tabelijuht Kadrina Karud.

Tarvas kasvatas võiduarvet, alistades võõrsil BC Kalev/Cramo duubelmeeskonna 97:79.

Kuigi mängu lõppskoor peegeldab suurt üleolekut, oli mitme olulise pallurita (puudusid Kristo Saage, Cristo Kens, Randel Rainer Lille, Martin Laandu) läbi ajanud rakverlastel vastasega tükk tegemist ja võit vormistati alles otsustaval, neljandal veerandajal.

Selle hooaja debüüdi tegi Tarva rivistuses meeskonna mullu Eesti teises liigas esikohale aidanud Illimar Pilk.

Võitjate tulemuslikemad olid Ander Talu 18 ja Mihkel Kurg 17 punktiga. Renato Lindmets lisas kaksikduublit tähistavad 16 punkti ja 10 lauapalli, võrdselt 15 punkti viskasid Janis Vahter ja Erik Kaasik. Pilk toetas kaaslasi kaheksa punkti ja nelja lauapalliga.

BC Kalev/Cramo duubelrivistuse resultatiivseim oli Ardo Krass 20 punkti ja seitsme lauapalliga.

RSK Tarvas hoiab neli vooru enne esiliiga põhiturniiri lõppu 18 mängust saavutatud 17 võiduga liidrikohta. Lähim jälitaja, ühe kohtumise vähem pidanud KA Tallinna Kalev/TLÜ jääb maha nelja võiduga.

Tamsalu Los Toros/TalTech on turniiritabelis 11 võidu ja kuue kaotusega neljas.

Teises liigas jätkab võidukat teekonda Kadrina Karud, kelle rivistusse lisandus hiljuti 47-aastane veteran Gert Kullamäe. Rohesärkides Karude eest peetud teises mängus viskas Kullamäe reedel Orissaare Träxi vastu 11 punkti, tabades seejuures kõik kolm kaugviset.

Kadrinlased alistasid vastase 99:82.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles