Suur üleminek: Jõesaar lahkub Kalev/Cramost Meistrite liiga võitjaklubisse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janari Jõesaar.
Janari Jõesaar. Foto: Eero Vabamägi

Seni kodust korvpalli meisterklubi BC Kalev/Cramot esindanud Eesti koondislane Janari Jõesaar sõlmis lepingu Hispaania meistriliigasse kuuluva klubiga Tenerife Iberostar. Kanaari saarte meeskond ostab Jõesaare mängijaõigused Kalevi käest välja. Paberimajandus sai korda täna hommikul ning 25-aastane mängumees lendab Hispaaniasse samuti täna.

Tenerife meeskond võitis 2017. aastal ajaloo esimese Meistrite liiga turniiri. Tänavu kohtutakse seal märtsi algul kaheksandikfinaalides Patrase Promitheasiga.

Hispaania liigas hoiab Tenerife hetkel 18 meeskonna konkurentsis 12 võidu ja 8 kaotusega viiendat kohta. Järgmine kohtumine on kavas 2. märtsil võõrsil Zaragoza vastu. Liider Barcelonal on kirjas 17 võitu.

Seega saab 25-aastasest Jõesaarest teine Kanaari saartel mängiv eestlane, sest lisaks temale esindab teadupärast Euroliigas kaasa lööva Gran Canaria värve Siim-Sander Vene.

Tenerife näitas Jõesaare vastu üles sedavõrd selget huvi, et oli tema palkamiseks valmis tasuma eestlase lepingus olnud üleminekusumma. Kalev ei pannud tehingule kätt ette, sest ka Jõesaar ise avaldas soovi tugevas välisklubis end proovile panna.

Meistrite liigas on Jõesaare uus koduklubi tänavu jõudnud kaheksandikfinaali, kus minnakse vastamisi Kreeka klubi Patrase Promitheasega. Veerandfinalist selgitatakse kahe mängu kokkuvõttes ja esimene kohtumine toimub 6. märtsil kreeklaste kodusaalis.

Tenerife peatreener on Txus Vidorreta, kes valiti 2017. aastal Hispaania kõrgliiga parimaks treeneriks. Toona juhendas ta Valencia klubi, kes langes konkurentsist veerandfinaalis.

Lisaks sellele, et Jõesaar hakkab Tenerifel mängima koos mitmete Euroopa korvpalliväljakutel endale nime teinud meestega, ootab teda koduklubis ees ka üks isiklik tuttav. Nimelt on meeskonna resultatiivseim mängija olnud tänavu eurosarjas hispaanlane Sebastian Saiz, kellega Jõesaar mängis aastate eest USAs koos nii Sunrise Christian Academy’s kui ka Ole Missi ülikoolis.  

OlyBet Eesti-Läti korvpalliliigas kogus Jõesaar tänavusel hooajal keskmiselt 11 punkti, 5 lauapalli ja 2 resultatiivset söötu mängu kohta. VTB Ühisliigas on tema keskmised näitajad 9 punkti ja 6 lauapalli.

2019. aasta MM-valikturniiril tegi Jõesaar kaasa viies kohtumises ning tõi 5,2 punkti ja 5,4 lauapalli mängu kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles