Suusasõja järgmine vaatus: Bolšunov süüdistab norralasi ebasportlikus käitumises (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Norra ja Venemaa suusatajad ei taha kohe üldse läbi saada. Seefeldi MMil jõudsid täna siiski mõlemad poodiumile, ent Norra jäi peale – meeste suusavahetusega sõidu võitis Sjur Røthe, kes edestas 0,1 sekundiga venelast Aleksandr Bolšunovi. Pronksmedal kuulus Martin Johnsrud Sundbyle. Milles siis probleem?

Venelane rügas nimelt liialt gruppi vedades, norralased aga talle appi ei tulnud. «Olen pettunud,» ütles Bolšunov NRK-le. «Loomulikult olen pettunud, sest mitte keegi ei tahtnud vedama minna ning pidin neli või viis ringi seda tegema. Vahel küsisin neilt, et keegi ette tuleks, aga nad jäid kaugele maha. Järelikult nad ei tahtnud seda teha,» sõnas venelane.

Kas see oli ebasportlik käitumine? Jah, seda võib ka nii nimetada. Olen norralastes pettunud.»

Røthe kinnitas Postimehele, et tegu oli taktikalise sõiduga. «Minu jaoks oli tähtis eespool olla ning sekeldusi vältida. Mul olid imelised suusad ning eriti klassikasõidus oli mul väga hea libisemine. Uisus oli raske eest ära saada, seega pidin kasutama oma finišiplaani.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles