PM Seefeldis. Galerii: pisike küla hingab suure suusatamise rütmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teist korda põhja suusaalade MMi võõrustav Seefeld on mägiküla, kus elu käib sõnade «turism», «mäed» ja «suusatamine» rütmis.

3300 elanikuga Seefeld paikneb Tiroolide südames, Innsbruckist 17 ja Münchenist veidi enam kui 100 kilomeetri kaugusel. Merepinnast 1200 meetri kõrgusel asuvas külas - ehkki mõnel pool nimetatakse teda ka linnaks - kohtab igal sammul hotelle ning selle südames ka rohkelt restorane. Ükspuha, kuhu pilgu suunad – kõikjalt vaatavad vastu lummavad mäed.

Seefeld on mõõtmetelt küll igapidi väike, aga spordi mõistes suur. Mäesuusatamine on Austrias kõikjal au sees, siin armastatakse palavalt ka murdmaad. Üliheas korras ja pikad suusarajad pakuvad turistidele (aga ka kohalikele) unustamatuid elamusi.

Kõik see on kandunud ka otseselt tippsporti. Seefeld võõrustas 1985. aasta MMi – kus algas teatavasti vabatehnika võidukäik -, aga ka 1964. ja 1976. aasta olümpiamängude põhja suusaalade võistlusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles