Uhke rekordi püstitanud Kregor Zirgile tuli saavutus üllatusena (2)

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Lukasz Laskowski / PressF/SIPA/Lukasz Laskowski / PressF/SIPA/Scanpix

19-aastane Eesti tippujuja Kregor Zirk püstitas Belgias Antwerpenis peetaval Diamond Speedo Race nimelisel pikaraja kontrollvõistlusel 200 meetri vabaujumises ajaga 1.49,44 Eesti rekordi.

Eelmine tippmark (1.49,86) kuulus Vladimir Sidorkinile, kelle 2009. aasta aprillis Moskvas ujutud rahvusrekordi ületas Zirk koguni 0,42 sekundiga.

Selle tulemusega sai tartlane finaalis kolmanda koha, kaksikvõidu teenisid identset aega näidanud ungarlased Dominik Kozma (1.48,94) ja Kristof Milak (1.48,94).

Seejuures näitas Zirk juba hommikuses eelujumises head minekut, kui läbis kõnealuse distantsi ajaga 1.50,54 ning pääses esimesena õhtusesse finaali.

 

«Ei oleks uskunudki, et isegi alla 1.50 oleksin suutnud ujuda. Tegin oma ujumist ning konkurents oli kõrval hea. Üritasin pisidetailidele tähelepanu pöörata, mida oleks võinud hommikul paremini teha. Endalegi üllatuslikult tuli selline tulemus,» rääkis Zirk Postimehele.

Seejuures tegi Zirk viimase 50 meetriga tugeva lõpu ning esinelik finišeeris vähem kui sekundi sees. «Konkurents oli hea, lõpuks sai korralikult pingutatud ikka,» tõdes tartlane, kes läks Belgiasse otse suurte treeningkoormuste pealt ning võistluseks eraldi ei valmistunud.

«Oleme suhteliselt pealju aeroobset tööd teinud ning samuti sprinditrenne. Treeningud on olnud mõõdukad, mitte maksimaalse võimekuse peale,» kirjeldas kanadalase Tom Rushtoni käe all treeniv Zirk viimase kolme nädala treeningplokki.

Homme ootab Zirki ees justkui sprindipäev, sest eestlane võtab osa 50 meetri ja 100 meetri liblikujumisest ning 100 meetri vabaujumisest. «Lähen lihtsalt täiega panema, pole mingeid ootusi,» vaatas ta homsele võistluspäevale ette.

Zirgi enesetunne on alates jaanuaris lõpus Luksemburgis peetud võistlusest liikunud ülesmäge. «Trennid on hästi läinud ning võistlused samuti – mida veel tahta! See teeb endal ka meele rõõmsaks, eriti pärast eelmist aastat,» rõõmustas Zirk, kes nägi möödunud hooajal kõvasti vaeva, kuid ei pääsenud nii pikaraja EMil kui ka lühiraja EMil isegi mitte eelujumistest edasi.

Zirk pääses täna finaali ka 200 meetri liblikujumises, kus ta teenis neljanda koha ajaga 2.01,15, mis jäi vaid ühe sajandiku võrra alla mullu püstitatud isiklikule rekordile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles