PM Seefeldis. Ränkel: nüüd jõudis olümpiavõitjatega ikka koos kannatada

Andres Vaher, Seefeld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti sprindimeeskond Marko Kilp ja Raido Ränkel said küll Seefeldi MMi poolfinaalis kuuenda koha, ent jäid aega võrdluses finaalist välja. Edasipääs jäi suisa 20,26 sekundi kaugusele, kokkuvõttes saadi 12. koht. 

Eesti oli kõrges mängus neljanda ringini, seda eeskätt tänu Ränkeli tööle.

«Suusad tulid esimeses vahetuses ise mäest alla. Hooldemehed tegid osade suuskadega supertööd, teine paar oli tunduvalt kehvem. Kolmandas vahetuses nautisin seda sõitu. Viimases vahetuses kannatasin nii palju kui võimalik, et neid mitte eest ära lasta. Individuaalsprindis olid jalad nagu puupakud,nüüd jõudis kannatada olümpiavõitjatega koos. Väga kõvad mehed olid ka vastas - Fabiani ja Niskanen. Polnud häbi nendega koos sõita!»

Viimase vahetuse eel oli Eesti neljandal kohal, kuid Kilbi jõud rauges. «Sprindi eel ütlesin, et kannatada on mõnus. Viimasel ringil oli juba midagi enamat kui nautimine. Kahju, aga ei olnud kuskilt seda käiku leida, et teistega kaasa minna. Nii hea seis ei ole, et kolme vahetust ära sõita,»  sõnas ta.

Sprinter Kilp pidi seega MMi lõpetama pettumusega. «Tahaks endale sel hooajal veel tõestada, et hooaeg ei ole nii hullusti läinud kui ta siiani läinud on. Märts on veel ees.»

Ränkel tahab keskenduda koolitööle ning osaleb suure tõenäosusega ka mõnel MK-etapil. Karjääri 29-aastane suusataja veel lõpetama ei hakka. «Kindlasti karjääri ma veel ei lõpeta. Kui piisavalt toetajaid leiab, teen 2021. aasta Oberstdorfi MMini kaasa. Seal oleks ma oma elu tulemuse teinud, kui ma poleks kukkunud. Selleni tasub pingutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles