Videod: Erm kogus USA-s peaaegu 6000 punkti (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Erm
Johannes Erm Foto: Universtity of Georgia Athletics

USA-s harjutav ja õppiv Johannes Erm võitis Fayetteville'is toimunud seitsmevõistluse isklikku rekordit tähistava punktisummaga – 5996 silma.

Ennekõike stabiilsusega silma paistnud Erm jooksis 60 meetrit ajaga 7,12 sekundit, hüppas kaugust 7.55, tõukas kuuli 14.37 ning lõpetas avapäeva saades kõrgushüppes kirja 1.95.

Teist päeva alustas mitmevõistleja kohe isikliku rekordiga, jookstes 60 meetrit tõkkeid 8,13. Nii teivashüppes kui ka 1000m jooksus noppis ta alavõidud, tulemused: 4.96 ja 2.41,3.  

Teist aastat järjest konverentsivõistlustel seitsmevõistluse võitnud 20-aastane Erm hoiab oma tulemusega praegu USA üliõpilasliiga NCAA edetabelis esimest kohta. Maailma jooksvas edetabelis on Erm üheksas.

Ermi lähim konkurent Gabe Moore kaotas eestlasele 88 punktiga. Kolmanda koha saavutas Nathan Hite 5680 punktiga.

Erm avaldas portaalile runnerspace.com antud intervjuus, et tegelikult segas teda võistluse eel reielihase vigastus. «Peamine eesmärk oli võistlus ilma suuremate probleemideta lõpetada. Võit oli lihtsalt boonuseks,» ütles Erm, kelle järgmised eesmärgid esineda hästi USA ülikoolide meistrivõistlustel ja ületada 6000 punkti piir. «Praegu pean paar päeva lõõgastuma ja seejärel keskendun juba kõvasti treenimisele. 5700 punkti oli tore, seejärel tuli 5800, siis juba 5900. Loomulikult tuleb ka 6000 punkti,» märkis eestlane.

Vaata videoid mõlema võistluspäeva kokkuvõttest, kust vilksatab läbi ka Erm.

Esimene päev: 

Teine päev:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles