Eesti korvpallikoondis lõpetas MM-valikturniiri ilusa võiduga Gruusia üle

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kohtub täna võõrsil Gruusiaga.
Eesti kohtub täna võõrsil Gruusiaga. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti meeste korvpallikoondis alistas täna MM-valiksarja viimases kohtumises võõrsil Gruusia 84:77.

Avaveerandajal oli veidi aktiivsem ning resultatiivsem koduväljakul mänginud Gruusia, kuid ka Eesti koondisel oli kohati täitsa korralik mängupilt, mis ei lasknud vahel liiga suureks käriseda. Avaveerandaja võitis Gruusia 27:21.

 Teine veerandaeg oli Eesti jaoks aga mängu pöördepunkt - kaitses tegutseti hästi ning rünnakul pandi julgelt visked sisse. Eesti võitis veerandaja 27:15 ehk poolajaks oli Eesti asunud kohtumist juhtima kuue punktiga. 

Kolmandal veerandajal oldi väljakul taas veidi ebakindlamad, mis andis Gruusiale võimaluse mängu tagasi tulla. Siiski aitasid Kristian Kullamäe ja Martin Paasoja sooritused koondisel mängus püsida. Enne viimast veerandaega juhtis Gruusia kohtumist 62:60.

Viimasel veerandajal Gruusia rünnakud aga liialt ei õnnestunud, samas kui Eesti poolt ärkasid vajalikul hetkel Erik Keedus ja nooruke Henri Drell. Hea lõpuga suutis Eesti Gruusia alistada 84:77. 

Eesti resultatiivseim oli Kullamäe 18 punktiga, Kristjan Kitsing aitas kaasa 15 punktiga ning Drell oli paremuselt kolmas mees 14 punktiga. 

Enne kohtumist: 

Eestil endal enam võimalust MMile pääseda ei ole, kuid siiski on eestlastel võimalik veel täna kaarte segada. Kui Eesti suudab Gruusia alistada, tekib Iisraelil lootus samuti MMile pääseda. Selleks peavad nad aga alistama Serbia, kes ise samuti edasipääsuks Iisraeli vastu võitu vajab.

Eesti koondisesse kuuluvad täna Kristian Kullamäe, Rait-Riivo Laane, Martin Paasoja, Saimon Sutt, Kaspar Treier, Erik Keedus, Indrek Kajupank, Henri Drell, Rauno Nurger, Kristjan Kitsing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles