Daisy Kudrele ja Mattis Jaamale ka tavaraja meistrikullad

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doris Kudre, Daisy Kudre, Epp Paalberg
Doris Kudre, Daisy Kudre, Epp Paalberg Foto: OK Kobras

Põlva lähistel Hatikul võisteldi Eesti Vabariigi 101. sünnipäeval suusaorienteerumise Eesti meistrimedalitele kõige pikemas distsipliinis, tavarajal. Lühirajal oma tugevust näidanud Daisy Kudre ja Mattis Jaama (mõlemad OK Peko) üleolek oli poole pikematel radadel veelgi veenvam.

Eelmise päeva lühirajavõistlusega võrreldes oli sula maastikule täiendavalt lumevabu kohti sulatanud, kuid Eesti meistrivõistlused said väärikalt peetud. Otselõikeid oli maastikul riskantsem teha, sest lumi enam nii hästi ei kandnud ja võistlejad püsisid pigem ettevalmistatud suusaradadel.

Kudre püüdis finiši eel nelja minutiga kinni oma noorema õe Dorise (OK Peko), kes teenis just sellise kaotusega hõbemedali. Pronksi sai võitjale 6.04 kaotanud Epp Paalberg (Rakvere OK).

Daisy Kudre lausus pärast võistlust: «Tänane võistlus õnnestus mul päris hästi. Kuigi võistluse alguses tegin ühe suurema orienteerumisvea, kulges ülejäänud sõit õigeid teevalikuid tehes ning füüsiliselt hea tundega. Raja lõpuosas jõudsin järele eespool startinud konkurentidele, mis andis kinnitust, et olen hea sõidu teinud.»

Meeste seas pakkus Mattis Jaamale poole rajani ainsana kõva konkurentsi Kevin Hallop (OK Peko), kes tegi siis aga dramaatilise kaardilugemisvea ja katkestas võistluse. Mattis Jaama tulemusele pääses kõige lähemale külalisvõistleja Nauris Raize Lätist kaotusega 1.38. Eesti meistrivõistluste hõbeda teenis Rimmo Rõõm (OK Ilves, +6.06) ja pronksi Tõnis Erm (TAOK, +7.00).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles