Gert Kullamäe: võit Gruusia üle oli tahte triumf!

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpalliekspert Gert Kullamäe Kadrina Karude särgis
Korvpalliekspert Gert Kullamäe Kadrina Karude särgis Foto: Mihkel Maripuu

Eilsel Gruusia - Eesti korvpallimatšil telekommentaatori ametit pidanud endine tippkorvpallur Gert Kullamäe sõnas Eesti koondise üllatavast võidust rääkides järgmist: «Ilmselgelt oli Gruusia enne mängu favoriit». 

«Meilt ei sõitnud ju Gruusiasse lisaks kolmele veteranile veel ka Raieste ja Jõesaar. Seega viis meest olid ära. Samas oli megaemotsionaalne võit Serbia üle taskus. Põhiküsimus oligi, et kuidas Eesti noored asjad aetud saavad,» selgitas Kullamäe, kelle poeg Kristian oli eile Eesti koondise resultatiivseim 18 punktiga.

Kullamäele ei jäänud märkamata ka, et kohtunikel olid kohati viled viltu suus. «Eriti matši alguses oli neid kahtlasi puhumisi Kaukaasia meeste kasuks rohkem kui oleks võinud olla, kuid see on ju Gruusia. See peabki nii olema,» ütles Eesti läbi aegade üks parimaid tagamängijaid.  

«Õnneks olid kahtlused meie noorte meeste suhtes asjatud. Nagu peatreenergi (Tiit Sokk – Eesti koondise peatreener) peale mängu ütles, et meie omad tahtsid rohkem. See oligi tahte triumf!» kiitis Kullamäe Eesti korvpalli nooremat generatsiooni.

Olulise võidufaktorina tõi endine Tartu Ülikooli ja Tallinna Kalevi peatreener Kullamäe välja, et Gruusia pink oli oluliselt lühem. «Meil mängisid kõik 10 meest. Grusiinidel oli Shermadinil viimasel viiel minutil ikka kumm täiesti tühi. Ka Tsintsadze on Kuveidis mängides ümaramaks läinud, kuid Gruusia koondisele on ta ikkagi asendamatu vend,» rääkis 47-aastane Kullamäe, kes ise naaseb II liigas Kadrina Karude eest väljakule paari nädala pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles