Seefeldi MMi lõppakord: Norrale järjekordne kuld, Bolšunovile neljas (!) hõbe (9)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna lõppesid Seefeldis suusaalade maailmameistrivõistlused. Traditsiooniliselt oli viimase alana kavas meeste 50 km pikkune vabatehnika suusamaraton, mille võitis norralane Hans Christer Holund. Seefeldi MMil sai neljanda (!) hõbemedali venelane Aleksandr Bolšunov, pronksi sai Holundi kaasmaalane Sjur Röthe. Norra võitis Seefeldis kokku 25 medalit – 13 kulda, viis hõbedat ja seitse pronksi. Loe allolevast blogist, kuidas võistlus kulges. Sõit on järelvaadatav.

Enne võistlust:

Valitsev maailmameister on meeste 50 km distantsil kanadalane Alex Harvey, kellest sai 2017. aasta Lahtis esimene maratoni maailmameister väljaspool Euroopat. Kui Harvey suudab täna oma tiitlit kaitsta, saab temast kuues maratonil tiitlit kaitsnud sportlane. Viimati sai sellega hakkama Petter Northug, kes võitis nii 2009. kui 2011. aasta 50 km distantsid.

Kahe aasta eest Lahti maailmameistrivõistlustel teenis hõbemedali Sergei Ustjugov. Mullu oli olümpial hõbedal teine venelane Aleksander Bolšunov. Kumbki meestest täna aga ei stardi.

Distantsil ei stardi ka valitsev olümpiavõitja Iivo Niskanen, kes võitis Seefeldi 15 km klassikasõidus pronksi.

Eestlastest on täna stardis Raido Ränkel ja Kaarel Kasper Kõrge.

Kogu ülekanne järelvaadatavana:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles