Grete Ayache esitles uusi GP hobuseid

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Ayache ja Eleito Da Ferraria.
Grete Ayache ja Eleito Da Ferraria. Foto: Erakogu

Eesti parimaid koolisõitjaid Grete Ayache alustas tänavust hooaega Nizzas, kus 21.-24. veebruarini peeti CDI3* taseme võistlus. Seal esitles sportlane ka oma uusi grand prix’ hobuseid.

Esimesena asus sportlane võistlustulle Dame De Pique’ga CDI2* Intermediate skeemis, kus saadi tulemuseks 62,353%. CDI3* GP-skeemis osales Grete kahe hobusega, Eleito Da Ferraria’ga skooriti 64,478% ja Farao Da Raia’ga 63,783%. Skeemi esikoht läks Patrik Kittelile (SWE) hobusel Well Done De La Roche CMF tulemusega 77,130%.

Laupäevases GP Specialis tegid Grete ja Farao Da Raia tulemuseks 66,723%. Võistlusklassi esikoht läks jällegi Rootsi, seda korda Julette Ramelile hobusel Buriel K.H. (76,064%). Pühapäevase võistluspäeva lõpetas GP muusikaline vabakava, kus Grete ja Eleito Da Ferraria tegid tulemuseks 68,250%.

„Alustasin esimest hooaega oma noorte GP hobustega. Eleito ja Faraoga tuli sisse väga palju vigu, aga nad on ka väga noored ja seepärast ei ole neil veel üldse võistluskogemust. Mõlemad näitasid väga head piaffeed ja passaaži, vead tulid sisse enamasti galopis. Teises sõidus olid mõlemad hobused juba paremad, kuigi viperusi tuli ikka ette. Hinnetelehtedel olid neljad ja kaheksad vaheldumisi,” rääkis Grete.

Oma uutest hobustest loodab Grete palju. „9-aastane Farao on kõigi suur lemmik. Ta on veel natuke kuum, aga väga hea iseloomuga ja koostööaldis. Kui ma tema energia kontrolli alla saan, siis tuleb temast väga hea GP hobune. Isegi oma vigase sõiduga sain 5* kohtunikult pea 69%. Eleitol on samuti väga hea iseloom, aga teda peab pigem natuke üles kruttima enne skeemi sõitmist. Tal on super piaffeed ja passaažid ja kindlasti on Eleito võimeline sõitma üle 70%. Pean saama vaid jalavahetused otsemaks ja pirueti paremaks.“

Võistluse tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles