Liverpoolis ühtaegu ajalooliselt hea ja kohutav olnud peatreener naasis Premier League’i

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brendan Rodgers on Šotimaal Celticuga võitnud kõik, mida võita annab.
Brendan Rodgers on Šotimaal Celticuga võitnud kõik, mida võita annab. Foto: Jeff Holmes/PA Wire/PA Images/Scanpix

Leicester City jalgpalliklubi on leidnud Claude Pueli vallandamise järel vakantseks jäänud peatreeneritoolile istuja. Glasgow Celticu meeskond andis Leicesterile loa asuda lepinguläbirääkimistesse Brendan Rodgersiga. Täna õhtul andis Leicester teada, et Rodgersiga on leping sõlmitud.

Rodgers on olnud Šotimaal ametis 2016. aastast ning võitnud Celticuga selle aja sees kõik seitse välja jagatud kodust trofeed. Varasemalt juhendas ta Watfordi, Swansea City ja kõige mälestusväärsemalt Liverpooli klubi.

Põhjaiirlane oli Liverpooli eesotsas aastatel 2012-2015. Neist kõige meeldejäävam oli 2013-14 hooaeg, mil pikalt tiitlijahis liider olnud Liverpool lõpuks libastus (Steven Gerrard tegi seda 0:2 kaotatud mängus Chelsea’ga sõna otseses mõttes) ja meistritiitel kaotati kahe punktiga Manchester City’le. Vaatamata sellele sai Rodgersist esimene Liverpooli loots, kes nimetatud hooaja lõpus kolleegide poolt aasta peatreeneriks.

Aasta hiljem lõpetas Liverpool liigas alles kuuendana ning Rodgersist sai esimene Liverpooli peatreener enam kui poole sajandi jooksul, kes ei võitnud oma esimese kolme hooaja jooksul ühtegi tiitlit. Mullu kordas sama «saavutust» Jürgen Klopp.

2015-16 hooaja algul oli Liverpool pärast kaheksat mängu liigas 10. kohal ning Rodgersile näidati ust. Pärast edukat pagendust Šotimaal on ta aga nüüd Premier League’i naasmas.

2016. aastal jalgpalliimega Inglismaa meistriks tulnud Leicester City on praegu liigas 12. kohal. «Loodetavasti aitavad minu kogemused ning mängijate andekus meid paremate saavutusteni,» teatas Rodgers.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles