Otepääl startima pidanud Vene laskesuusataja rikkus dopingureegleid

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margarita Vasiljeva mullu MK-sarjas.
Margarita Vasiljeva mullu MK-sarjas. Foto: Stanislav Krasilnikov/TASS/Scanpix

Vene laskesuusataja Margarita Vassiljeva on viimase 10 kuu jooksul jäänud kolm korda dopinguküttidele kättesaamatuks ja naist ähvardab kaheaastane võistluskeeld, vahendab AP.

Venemaa Laskesuusaliidu teate alusel tunnistab Vassiljeva, et tal on olnud probleeme reeglite järgimisega, mille järgi on tippsportlased kohustatud andma oma asukohast pidevat infot. Viimane kolmest eksimusest juhtus Põhja-Ameerika MK-etappide eel, kui testijad läksid naist Krasnojarskisse otsima, aga too oli juba Kanadasse lennanud. Vene alaliit on selle eksimuse kohta saatnud IBU-le välja selgituskirja, miks naist õigel ajal õiges kohas olnud.

Kolme vahele jäänud testi karistus on ühe kuni kahe aasta pikkune võistluskeeld.

Vassiljeva on hetkel MK-sarja üldarvestuses venelannadest neljas (34. kohal) ja aitas Oberhofi etapil naiskonna esikohale. 27-aastane sportlanekuulub Östersundi MMiks Vene koondise nimekirja ja peaks sel nädalavahetusel võistlema Otepääl toimuval IBU karikaetapil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles