Eesti suusakoondise treener: olen täielikus infosulus, keegi ei ole minuga ühendust võtnud

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anti Saarepuu.
Anti Saarepuu. Foto: Tairo Lutter

Seefeldi maailmameistrivõistlustel lahvatanud dopinguskandaaliga seoses peeti täna kinni viis sportlast: kaks austerlast (meedia andmetel Dominik Baldauf ja Max Hauke), kaks eestlast (Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu) ning üks kasahh (Aleksei Poltoranin). Lisaks on seoses dopingukaasusega vahistatuid ka Saksamaal.

«Olen löödud. Minu jaoks on see täielik üllatuspomm,» lausus Eesti suusakoondise treener Anti Saarepuu oma hoolealuste dopingusüüdistuste kohta. Saarepuu kuulis dopinguskandaalist esimest korda mõned minutid enne tänast meeste 15 km eraldistardist klassikasõitu. Pärast seda on ta enda sõnul olnud infosulus.

«Kõik ülejäänud info, mis minuni jõudnud, on tulnud ajakirjanikelt. Info tuleb välismeedialt. Ka pressikonverentsist (mis toimus ajakirjanikele Eesti aja järgi kell 16 – toim) kuulsin Soome ajakirjanike kaudu. Korraldajad ega politsei ei ole minuga ühendust võtnud. Olen täielikus infosulus. Mul puudub ametlik informatsioon,» rääkis Saarepuu Postimehele ja lisas, et keegi pole korraldanud läbiotsimist hotellis, kus peatub Eesti koondis.

Õhtuleht kirjutab, et Tammjärv ja Veerpalu elasid ülejäänud koondisest eraldi. «Nad elasid apartmendis, meie elamine oli madalamal kõrgusel hotellis,» selgitas treener, öeldes, et Tammjärvel oli koht üleval broneeritud juba detsembris.

Austria kriminaalpolitsei andmete kohaselt nähti kõnealuseid sportlasi (sealhulgas eestlasi) nii maailmameistrivõistluste eel kui ka selle ajal regulaarselt organiseerunud kurjategijate juures. Selle kohta olevat ka videomaterjal. «Kuulen sellest esimest korda. Ma ei tea mitte midagi,» kommenteeris Saarepuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles