Kolmas murdmaasuusatamise dopinguskandaal. Seekord väljapääsu ei paista (30)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv sai Seefeldi MMi suusavahetusega sõidus 27. koha. Eile õhtul viibis ta veredopingu kahtluse tõttu kinnipidamisasutuses. 
Karel Tammjärv sai Seefeldi MMi suusavahetusega sõidus 27. koha. Eile õhtul viibis ta veredopingu kahtluse tõttu kinnipidamisasutuses. Foto: Tairo Lutter/Montaaž

Eesti murdmaasuusatajad Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu võeti Austrias dopingukahtlusega vahi alla.

Kui Kristina Šmigun-Vähi ja Andrus Veerpalu said oma dopingukaasustes aastaid kohtutes pisiasjade üle vaielda ja lõpuks puhaste sportlastena välja jalutada, siis Karel Tammjärve ja Andreas Veerpalu puhul on Austria politseil õnnestunud jälitustoimingute käigus koguda tõendeid, et Eesti murdmaasuusatajad külastasid tuntud dopinguarsti. Austria seaduste järgi võivad Tammjärvest ja Veerpalust saada kriminaalkurjategijad.

Talialade MMist Seefeldis pidi eestlaste jaoks põhimõtteliselt kujunema ettevõtmine, kus saadakse kirja korralik tulemus. Sportlased sõidavad 30. koha kanti, meedia kirjutab neist viisakalt, kõneleb arengust või potentsiaalist ja meenutab möödunud hiilgeaegu, aga peatähelepanu on maailmanimedel.

Eile said aga eestlastest järsku maailmanimed. Kurbadel põhjustel.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles