Austria suusaliidu juht: arusaamatu, miks 20. kohtade pärast petetakse (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominik Baldauf (vasakul) meeste teatesprindi poolfinaalis.
Dominik Baldauf (vasakul) meeste teatesprindi poolfinaalis. Foto: Kalle Parkkinen/Newspix24/SIPA/SCANPIX

Austria suusaliidu president Peter Schröcksnadel on eilsete dopinguuudiste valguses tulivihane ning plaanib hooaja lõpus alaliidu murdmaasektsioonis suurt reformi.

Kuigi Austria politsei jagatud informatsiooni põhjal ei kahtlustata praeguses dopingupettuses ühtegi Austria treenerit, ütles Schröcksnadel, et murdmaasuusa ja laskesuusaliidu tegevjuht Markus Gandler peab oma ametist lahkuma. «Tema on vastutav,» ütles Schröcksnadel.

Austria suusatajatest peeti eile kinni Dominik Baldauf ja Max Hauke. Meeste seotus dopinguga tegi suure karuteene nende kolleegidele, sest Schröcksnadeli sõnul kärbitakse suusatajate eelarvet nüüd kõvasti. «Kindlasti ei hakka ma enam murdmaasuusatajate rahastuse üle vaidlema. Populaarne sport küll, aga mitte eliitsport.»

Schröcksnadel kinnitas, et Hauke ja Baldauf teist võimalust ei saa. «Viskame nad oma liidust välja, pole küsimustki. Neil ei ole varianti teiseks võimaluseks. Me ei saa toetada sportlast, kes on sellise asjaga hakkama saanud. Meil ei tohi tiimis olla kahte jobu, kes oma tiimikaaslastele valetavad.»

«Kas nad on lollid peast? Kas nad ei saanud aru, kui palju kahju nad teevad. Me tahame organiseerida maailmameistrivõistlusi, mitte skandaale. Need mehed tõmbasid oma meeskonnakaaslastele vee peale,» ütles Schröcksnadel, kellele jäi arusaamatuks, miks üldse mõni sportlane 20. kohtade pärast petma hakkab.

Schröcksnadeli sõnul maksab Austria suusaliit WADAle 50 000 eurot, et nad nende sportlasi tihedamini kontrolliks. «Aga sellest pole ikka kasu,» nentis ta.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles