Dopingukahtlusega Eesti suusatajate lähedased palkasid kohaliku advokaadi (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv
Karel Tammjärv Foto: Tairo Lutter

Eesti suusaliidu president Andreas Laane teatel leiti kolmapäeval kinni peetud Eesti murdmaasuusatajatele juba kohalik advokaat, kes püüab sportlastega kontakti luua. 

«Arutasime just suusaliidus kuidas saaksime aidata, aga enne tuli juba info advokaadi kohta,» ütles Laane Postimehele. «Oleme üritanud ka läbi saatkonna uut infot saada, aga paraku midagi lisada pole.»

Laane sõnul üritab suusaliidule teadaolevalt kohalik advokaat esmalt kinni peetud suusatajatega kontakti luua. «Meie andmetel pole sportlased advokaadiga veel kohtunud ning ka nemad peavad olema sellega nõus, et keegi neid kaitsma hakkab,» ütles Laane, kes advokaadi nime esialgu avalikustada ei soovinud. «See on praegu sportlaste endi asi,» märkis ta. «Meie kõigi ühine soov on aru saada, milles kahtlustus üldse seisneb ja et mehed saaksid ikkagi vabadusse.» 

Austrias viibiv Postimehe spordiajakirjanik Andres Vaher raporteeris Seefeldist: «Värskem info Austria kolleegilt, kes rääkis äsja prokuröriga, kõneleb, et ametivõimud teevad kõik endast sõltuva, mis lubaks kõik kahtlusalused 48 tunnist kauemaks kinni pidada. Tema hinnangul on neil selleks hetkeseisuga ka üsna head lootused.

Ta reageeris ka Austria koondise norralasest peatreeneri Trond Nystadi intervjuule ajalehes Verdens Gang, avaldas öeldu detailsuse üle imestust ja lisas, et Austria politseilt ei ole Nystad kindlasti vähimatki infot saanud.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles